Земеделските биопроизводители се стремят основно към получаване на субсидии, а

...
Земеделските биопроизводители се стремят основно към получаване на субсидии, а
Коментари Харесай

Измама ли е биоземеделието у нас

Земеделските биопроизводители се стремят главно към приемане на дотации, а не към това да създават повече продукция. Това демонстрира одит на Сметната палата. При инспекции на място вместо биокултури се откриват бурени.

„ В хората битува едно мнение, че ние, биопроизводителите, сме мошеници, Себестойността на продукцията е доста висока, в същото време като не можем да употребяваме химията, която я употребяват стандартните, ние не можем да изкараме тия добиви”, разяснява Любомир Любенов, който отглежда 300 дка биолозя в Плевенско.

Биопроизводителят прибавя, че поради тези, които прибират парите без да сеят, губят съзнателните.
Председателят на Сметната палата: Биопроизводителите не са длъжни да осъществят продукция 82% от тях не са заявили облага, само че това не е нарушаване, разгласи Цветан Цветков
При 14 инспекции на място не се откриват бионасаждения. „ Видно е, че не се работи,площите са в бурени. Програмата не изисква те да осъществят печалба”, показва ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.
Снимка: bTV
От Министерството на земеделието обявиха, че не може да се заложи условие за количества продукция, когато става въпрос за биоземеделие. „ Прави усещане че инспекцията на сметната палата е осъществена в интервал в който не могат да открият добивите”, отбелязва специалистът от Министерство на земеделието и храните Михаил Карабельов.

Министерството следи контролиращите компании, те пък би трябвало да наблюдават биопроизводителя на място.

А плевелите са нещо обикновено за биоземеделието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР