Зеленски се издирва по член от Наказателния кодекс, гласи краткият

...
Зеленски се издирва по член от Наказателния кодекс, гласи краткият
Коментари Харесай

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Зеленски се търси " по член от Наказателния кодекс ", гласи късият текст, в който не написа нищо друго за естеството на обвиняванията, прибавя Българска телеграфна агенция.

От февруари 2022 година Русия води война против Украйна, която показва като битка против " нацисткия режим " в Киев, показва Агенция Франс Прес.

Зеленски стана една от основните цели за представителите на съветските управляващи в техните изявления. Ден откакто стартира военната си акция, съветският президент Владимир Путин прикани украинската войска да го смъкна от власт, напомня Агенция Франс Прес.

Списъкът на търсените от Русия хора е просторен и включва съветски и задгранични жители, изключително украинци.

През февруари естонската министър-председателка Кая Калас беше добавена в листата, наред с други представители на управляващите в балтийските републики.

За да обоснове това решение, Кремъл се базира на противоположните възгледи за историята, които имат Москва, от една страна, и Литва, Латвия и Естония, от друга.

Балтийските републики, които се притесняват от съветската военна мощност, считат, че Съветският съюз ги е окупирал по време на Втората международна война, до момента в който Москва твърди, че ги е освободила, и преглежда всеки различен метод като " подправяне на историята ", което в Русия се счита за закононарушение, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР