Зеленски подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна

...
Зеленски подчерта, че подкрепата на Европейския съюз е много важна
Коментари Харесай

Володимир Зеленски изрази задоволство от присъдената награда Сахаров на украинския народ

Зеленски акцентира, че поддръжката на Европейския съюз е доста значима за Украйна

Президентът на УкрайнаВолодимир Зеленски изрази удовлетворение от обстоятелството, че Европейският парламент присъди през днешния ден на украинския народ премията " Сахаров " за независимост на мисълта, съобщи Франс прес, представена от.

" Украинците всеки ден потвърждават своята обвързаност към полезностите на свободата и демокрацията на бойното поле, като се борят с Русия, която е страна терорист ", сподели в " Туитър " Зеленски. Той акцентира, че поддръжката на Европейския съюз е доста значима за Украйна.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола разгласи лауреата за 2022 година в пленарната зала в Страсбург през днешния ден следобяд, след решение на Председателския съвет на Парламента.

“Тази премия е за украинците, които се борят на терен. За тези, които са били принудени да избягат. За тези, които са изгубили родственици и другари. За всички, които се изправят и се борят за това, в което имат вяра. Знам, че храбрите хора на Украйна няма да се предадат, както и ние ", сподели Мецола.

Според нея непровокираното настъпление в Украйна от страна на Русия предизвиква големи вреди на украинския народ.

" Те освен се борят за отбрана на своите домове, суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност, само че и водят война за свободата, демокрацията, върховенството на закона и европейските полезности " против един жесток режим, който се стреми да подкопае нашата народна власт, да отслаби и раздели нашия Съюз ", добави Мецола.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР