Зеленски излезе с ново обръщение към украинския народ.„Това не е

...
Зеленски излезе с ново обръщение към украинския народ.„Това не е
Коментари Харесай

Зеленски: Това е начало на война срещу Европа, Путин да седне на масата за преговори

Зеленски излезе с ново послание към украинския народ.

„ Това не е просто съветска инвазия в Украйна, това е началото на война против Европа, срещу единството на Европа. Срещу обикновените човешки права в Европа. Противно на всички правила за общуване на континента. Срещу обстоятелството, че европейските страни отхвърлят да разделят, а точно да разделят границите със мощ “, сподели президентът. Той акцентира, че Европа не е виждала сходни ракетни и бомбени офанзиви от Втората международна война.

„ Сигурен съм, че го виждате –цяла Европа. Но ние не виждаме изцяло какво ще вършиме. Как ще се предпазите, когато толкоз постепенно ни помагате в Украйна? “, сподели той. После изрази признателност към страните, както и към Европейски Съюз за въведените наказания

„ Но съветските танкове към момента стрелят по жилищни здания в нашите градове. Бронираните транспортни средства не престават да нападат, в това число цивилни. Обикновени жители на Украйна. Европа има задоволително мощ да спре тази експанзия “, декларира Зеленски и моли да не се отсрочва помощ за Украйна, с цел да се спре експанзията.

„ Обикновените хора също могат да работят, сигурен съм, във всяка страна по света, във всяка страна в Европа. Излезте на площадите на вашите градове и поискайте мир за Европа, мир за Украйна, завършек на тази война. Това е наше право. Ваше право е “, заключи той.

По-рано президентът прикани съветския президент Владимир Путин да седне на масата за договаряния.

Говорейки на съветски, Зеленски сподели: „ Искам още един път да се обърна към президента на Руската федерация. В цяла Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за договаряния. За да спрем гибелта “.

Освен това Зеленски неотложно се обърна към въоръжените сили на страната. „ Стойте крепко. Вие сте всичко, което пази страната ни. Слава на Украйна! “, акцентира той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР