Зеленски готов да продаде всичко в УкрайнаОт юли насам популярността

...
Зеленски готов да продаде всичко в УкрайнаОт юли насам популярността
Коментари Харесай

Гуанча: Това всъщност е продажба на страната на намалени цени

Зеленски подготвен да продаде всичко в Украйна

От юли насам известността на тематиката за Украйна в западните медии понижа. На фона на газовата рецесия, инфлацията и девалвацията на еврото, на страните от Европейски Съюз не им е до нея. Колкото и да хвърля дърва в огъня Владимир Зеленски, Украйна към този момент не притегля изключително внимание, написа китайският уебсайт Guancha (Наблюдател), основан с поддръжката на Шанхайския институт за стратегически проучвания.

Британският вестник The Financial Times заяви на 4 август, че украинската войска се е отказала от проекта за контранастъпление заради неприятно съоръжение и липса на нужните оръжия.

Всичко, което остава на украинската войска, е да прави дребни разпръснати офанзиви против Русия от американските ракетни системи HIMARS, показвайки на света, че тя към момента „ води война “. В същото време съветската войска към момента не е почнала дейни бойни дейности, показва изданието.

„ За да не седи със скръстени ръце, Зеленски се възползва от този „ интервал на мира “, само че не с цел да помогне на украинския народ да възвърне естественото произвеждане и живот, а с цел да продаде колкото се може повече и да понаправи чиста облага. “

На 3 август министър председателят на Украйна Денис Шмигал ненадейно разгласи, че Украйна ще стартира нов кръг от всеобща приватизация на държавни предприятия от 1 септември. Той добави, че такава задача е сложена от президента Зеленски и Върховната рада е приела съответните закони “,

- се споделя в публикацията.

Подобна стъпка на Зеленски беше изненада даже за Запада. При боен режим стопанската система, производството и ресурсите би трябвало да бъдат под държавен надзор. Крайно нецелесъобразно е в този момент да се пристъпи към цялостно прекачване на собствеността на държавните компании в частни ръце.

Освен това всичко, което остава от Украйна след 20 години приватизация, са най-базовите браншове, свързани с националната стопанска система и благосъстоянието на популацията.

Как ще оцелее Украйна в бъдеще, в случай че и тях продава? Да, и да ги продадете на висока цена в актуалната обстановка е съвсем необикновено да съумеете.

Веднага след оповестението на новината някогашният ръководител на Върховната рада на Украйна Дмитрий Разумков упрекна Володимир Зеленски в разпродаване на страната: „ Това в действителност е продажба на страната на понижени цени “.

И какъв брой украинци мислят по сходен метод, като партийния съдружник на Зеленски?, задава справедливия въпрос „ Гуанча “.

„ През 2009 година, даже при Виктор Юшченко, държавното управление не посмя да продаде подземните електропроводи, когато течеше приватизацията, и Върховната Рада наложи несъгласие върху продажбата им. Изглежда обаче бандата на Зеленски не се интересува от приличието и реши да продаде всичко до последно.

В началото на 1 септември Зеленски най-сетне реши да продаде всички най-важни промишлености в страната. За да направи това, той прокара " Закон № 4543 " (възобновяването на спряната огромна приватизация) във Върховната Рада.

Според информация от Украйна в листата за приватизация са включени три пристанища на Черно море: пристанище Белгород-Днестровски, пристанище Скадовски и пристанище Уст-Дунав.

Проблемът е, че евентуалните купувачи не могат да бъдат сигурни дали тези пристанища ще останат част от украинска територия през идната година, написа „ Гуанча “.

Купувачи за подземните енергопроводи също не се намират елементарно. Ако през тях повече не се транспортира съветска сила, те ще бъдат безполезни.

Зеленски има намерение да приватизира и украинските железници. Но релсовият път и инфраструктурата са в окаяно положение, а страната няма средства да ги ремонтира, разшири и поддържа. Приватизацията на украинската железопътна мрежа може да докара до пагубни последствия, по този начин правят оценка концепциите на украинския президент в Китай.

Ако железницата бъде дадена на частни притежатели, две трети от релсите ще бъдат демонтирани, а хората, които имат потребност от евтини пътувания, ще се наложи да пострадат на първо място.

Беше оповестена и приватизацията на " Централна енергийна корпорация " и " Държавни въглищни мини ", 100% от акциите на които ще бъдат продадени на частни лица.

„ Ако не остане нищо друго, Зеленски наподобява подготвен да продаде на търг даже украинските университети, междинни и съществени учебни заведения.

На 5 август Министерството на финансите на Украйна заяви, че страната е подписала съглашение с Италия за безлихвен заем в размер на 200 милиона евро. Парите ще бъдат употребявани за възнаграждение на украински учители.

„ По-рано западните медии неведнъж заявяваха, че Съединените щати и Европейският съюз дават на Украйна 5 милиарда $ всеки месец, тъй че за какво страната няма пари да заплати на учителите? Къде отидоха тези средства? “

– недоумява Гуанча.

Войниците препродават на черния пазар доставеното от Запада оръжие, разследващите организации продават информация, а властимащите изсмукват кръв от страната - това е заключението на публикацията.

За да получи пари за покриване на бюджетния недостиг, Зеленски е подготвен да продаде всичко в Украйна.

„ Ако Зеленски желае да откри покупател, тогава всичко, което би трябвало да направи, е да отиде на запад – дано постепенно да потърси някой, на който да продаде останките от украинското великолепие, и, да се надяваме, че той ще откри този покупател, преди страната да рухне.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР