Зеленски: Благодаря, България, за подкрепатаИскам да ти благодаря, България, за

...
Зеленски: Благодаря, България, за подкрепатаИскам да ти благодаря, България, за
Коментари Харесай

Вечерни новини: Визитата на Зеленски; Сбогом АЕЦ „Белене“

Зеленски: Благодаря, България, за поддръжката
Искам да ти благодаря, България, за поддръжката и отбраната на нашите хора. Това сподели на брифинг в Министерския съвет президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
България поддържа Украйна за участие в НАТО
Българският парламент поддържа влизането на Украйна в НАТО със специфична декларация. „ За “ нея единомислещо гласоподаваха от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “, Движение за права и свободи и „ ИТН “, които са и вносителите на декларацията. „ Против “ бяха само проруските партии Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.
„ За войната няма разстояние “: Зеленски изиска от Радев да се сложи на негово място
Военната помощ от България за Украйна беше водеща тематика по време на диалога сред украинския президент Володимир Зеленски и българския държавен глава Румен Радев. Зеленски се обърна към Радев с въпрос: " Не подкрепяте оръжия за Украйна, с цел да не отслабне вашата войска или не подкрепяте усилването на Украйна? ". А Радев отговори: " Не одобрявам даването на муниции, изключително от запасите на българската войска. Аз като главнокомандващ имам ясни отговорности отбранителните качества на страната да не отслабват “.
Сбогом АЕЦ „ Белене “?
Близо 45 години – толкоз изминаха от началото на плана за създаване на втора атомна централа в България. Започван и спиран към този момент няколко пъти през това време от разнообразни държавни управления, АЕЦ „ Белене ” до момента отхвърляше да „ почине “. До през днешния ден, когато в Народното събрание беше гласуван план на решение, с който се задължава министърът на енергетиката да организира договаряния с украинския си сътрудник или негов представител за продажба на оборудването, предопределено за нуклеарната централа. Решението беше признато с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Против него гласоподаваха от проруските партии Българска социалистическа партия и " Възраждане ". 
Правителството ще смени държавния представител в „ Лукойл Нефтохим “
Правителството се готви да излъчи нов собствен представител в „ Лукойл Нефтохим Бургас “. Критериите за състезанието към този момент се приготвят от Министерството на енергетиката. Това разкри министър председателят акад. Николай Денков по време на поредицата „ Властта приказва намерено “, в която дава отговор на въпроси онлайн.
Качеството на продукта – големият проблем на българския туризъм
Има ли проблем с качеството на туристическата услуга в България? Зависи от гледната точка, сподели изследване на Economic.bg измежду представители на туристическия отрасъл. Именно качеството на услугата обаче е факторът, който оказва най-силно въздействие върху триумфа на сезона, счита шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов. В изявление за Българска телеграфна агенция той споделя, че българският туризъм не е в рецесия и нищо не може да му повлияе.
„ Параходство БМФ “ пусна на вода още един транспортен съд
На 6 юли 2023 година в корабостроителницата Jiangsu Yangzi-Mitsui Shipbuilding Co.Ltd., Китай, бе вдигнат флагът на седмия от поръчаната от „ Параходство БМФ “ АД серия от дванадесет 32 150-тонни кораба за насипни товари, вид „ лейкър “. Кръстницата Златина Ангелова – шеф на дирекция „ Финанси “ в Параходството, му даде името „ Мусала “. Първият капитан на „ Мусала “ е к.д.п. Ганчо Христов, а първи основен монтьор – инж. Атанас Найденов.
Дизайнерските продукти на „ Разгар “ разпалват планинарите
Неслучайно дефиницията на думата „ кипеж “ е разпалване, най-интензивният и пиков миг от една активност. Точно тези процеси протичат и в дребната компания за промишлен дизайн „ Разгар “, отдадена на изработването на съоръжение, аксесоари и облекла за къмпинг, планина и за свободно време в природата и в градската среда.
Азербайджан бе поканена да се причисли към ОПЕК
ОПЕК предложения Азербайджан да стане непрекъснат член на организацията, заяви нейният общоприет секретар Хайтам ал Гайс. Азербайджан обаче не обмисля присъединение към ОПЕК сега.
Пригожин се е върнал в Русия, а бъдещето на „ Вагнер “ е неразбираемо
Беларуският президент Александър Лукашенко, който предишния месец подписа договорка за преустановяване на въоръжен протест в Русия, сподели, че водачът на съветските наемници Евгений Пригожин към този момент не е в Беларус.
Легендарният вложител Джеръми Грантъм предвижда пукане на фондовия балон
Легендарният вложител и английски милиардер Джеръми Грантъм предизвестява, че капиталовият пазар се насочва към пръсване на " балона ". Според него идната рецесия ще е сходна на тези от 1929 и 2000 година, а вероятността за това е 70%, предава Fortune. Грантъм е съосновател на компанията за ръководство на вложения GMO, която ръководи активи на стойност към 65 милиарда $. Личното му благосъстояние се прави оценка на 1 милиарда $.
Най-големият китайски производител на коли строи фабрика в Европа
Най-големият производител на коли в Китай SAIC разгласи проекти да построи първата си фабрика в Европа. Държавният авто производител, който има емблематичната марка MG, разгласи, че в новия цех ще се създават електрически транспортни средства.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР