Зеленият коридор, който свързва двата парка в Сливен - “Юнак

...
Зеленият коридор, който свързва двата парка в Сливен - “Юнак
Коментари Харесай

Изграждат поливната система на “Алеята на розите“, зеленият коридор между парковете в Сливен

Зеленият кулоар, който свързва двата парка в Сливен - “Юнак ” и Градската градина, е съвсем подготвен. Това заяви за Дарик радио зам. кметът по устройство на територията и строителствотоКамен Костов и добави, че скоро оборудването ще бъде признато от изпълнителя на плана.

Към сегашния миг се работи по поливната система. Изграден е контейнер от 10 кубика, подложен подземен, който дава опция за поливане на площите.

„ Приятно е да се види, че хубавите неща се случват, когато сме дружно “, показа Костов и добави, че за градинките грижи поставят и живущите в съседство.

Мястото, известно като “Алея на розите “, е с дължина от 230 метра и обгръща пешеходната зона по ул. “Никола Фурнаджиев ”. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, вечнозелени и цъфтящи шубраци, многогодишни цветя. Изградени са кътове за отдих, чешми за хора и домашни любимци, водни стени и две табла, които ще демонстрират температурата на слънце и на сянка.



По думите на Костов, мястото ще става все по-красиво, тъй като зеленината и растенията ще се развият и ще дават по-добър образ на района… Засадена е и пълзяща растителност, която се нуждае от време, с цел да стане забележима.

„ Надявам се, че всички дружно ще успеем да запазим заления кулоар и да го употребяваме на драго сърце “, показа още зам. кметът.



Проектът се извършва по Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени “ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. Водещ сътрудник е Националният поверителен екофонд /НДЕФ/, а от страна на донорите – Асоциацията на локалните и районни управляващи (KS) в Норвегия, в съдействие със Западно-норвежкия проучвателен институт.

Чуйте още в аудиото..

Новата улица, която свързва двата булеварда – „ Бургаско шосе “ и „ Хаджи Димитър “, също е на заключителен стадий и се чака до края на месеца да бъде отворена за придвижване, разясни Камен Костов и напомни свършеното досега..

Чуйте в аудиото…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР