Зеленият „банкер“ е уволнен от частна банка за неумение да

...
Зеленият „банкер“ е уволнен от частна банка за неумение да
Коментари Харесай

ПОКЕРДЖИЯ, УВОЛНЕН ОТ ЧАСТНА БАНКА ЗА НЕУМЕНИЕ ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ, УПРАВЛЯВА БАНКАТА ЗА РАЗВИТИЕ, ПРОБУТАН ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ

Зеленият „ банкер “ е уволнен от частна банка за неумение да взема способени и навременни решения, неумение да ръководи кредитни покупко-продажби

„ Хардвардската “ мафия с поддръжката на президента Радев получава надзор върху финансите на страната.

Българската банка за развиване (ББР) се ръководи от Цанко Арабажиев, занаятчия на покера, разкрива фейсбук страницата на pokernovini.com. В раздел фотоси ясно са показани опциите на Цанко Арабаджиев (Tsanko Arabadzhiev), който прикрит зад тъмните очила залага, наддава и блъфира.

Способностите на Цанко Арабаджиев са високо оценени от менте министърът Кирил Петков, който с тактиките на покера няколко дни откакто е блъфирал президента, че е единствено български жител и е подписал декларация с погрешно наличие за неналичието на канадско поданство, на 11 май 2021 година, се пробва да измами и Българската национална банка (БНБ), като подава документите за утвърждение на покерджията Арабаджиев като началник. Българска народна банка не се хваща на блъфа и открива, че на тази дата Кирил Петков към момента не е министър.

В досието с документи са декларирани и погрешни и несъществуващи условия за взети решения от настоящия към този миг контролен съвет. Българска народна банка по-късно с публично прессъобщение осведоми за дейностите на Петков.

В следствие, след съществени подозрения за документна машинация и за антидатирани документи от страна на Петков, които не са на бланка на министерството, нямат номер и щемпел, въпреки всичко е изменен надзорния съвет и в държавната банка е назначен Цанко Арабаджиев. Въпреки, че Арабаджиев е вписан в комерсиалния указател на 07.07.2021 година и това е датата, от която той може да съставлява банката пред трети лица, той дружно с сътрудника си подписва контракт за правно обслужване още на 01.07.2021 година, което е нарушаване на закона и договорът евентуално е незабележим.

Договорът е с адвокатската адвокатска фирма, само че е с тъкмо изтъкване на Лена Бориславова, при месечно заплащане 13 690 лева или 164 289 лева годишно без Данък добавена стойност, без разходи и без в допълнение уговорените спомагателни 274 лева час. Лена Бориславова също е от групата на „ почтените “ и видно от комерсиалния указател е обслужвала фондацията на Кирил Петков „ Център за приложни проучвания и нововъведения “ и е преподавател е там. Съучредител е на „ ДА “ България “ дружно Петков.

Кой в действителност е Цанко Арабаджиев. Според информация в медиите Цанко Арабаджиев е член на „ Зелено придвижване “ и на изборите на 4 април е кандидат-депутат от „ Демократична България “. Същият е уволнен от частна банка поради „ липса на умения да възнамерява и провежда работата си, както и да ръководи и позволява зараждащи проблеми “, което е видно от решение №102/31 март 2015 година на Върховния касационен съд /ВКС/, с което актът на финансовата институция е доказан.

Възможно е и банкерите от частната банка тъкмо в този интервал да са разбрали и за хазартните въодушевление на сегашния „ честен “ шеф на ББР. Видно от текстовете на решението на съда, Арабаджиев е уволнен с претекстовете за „ липса на мотивация и самодейност за възстановяване на работата, вследствие на което осъществяването на поставените самостоятелни цели за интервала 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 година е незадоволителна “.

Мотивите са допълнени и с „ неумение за работа в колектив, несъпричастност към общите задания и общият резултат, неумение да взема способени и навременни решения, да показва ясно позиция и да пази предложенията пред кредитния комитет, неумение да ръководи кредитни покупко-продажби и да регистрира придвижването им, което води до деформиране на резултатите и нереална времева линия за обособените покупко-продажби “. (информация за Цанко Арабаджиев: https://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/po-dvama-na-stol-v-nadzora-na-bbr).

Извън тези си достижения, във фейсбук изявите си Арабаджиев, вместо да демонстрира своята експерност, „ честност и надпартийност “, интензивно разяснява и поддържа избрани политически персони. Но преди този момент може би ще би трябвало да отговори и някои въпроси, като да вземем за пример:

– Колко директни заема е отпуснала ББР по време на неговото управление.

– Има ли позитивна нотификация от Европейската комисия по шумно рекламираната от Кирил Петков и Асен Василев стратегия за възстановяне с необезпечени заеми?

– Ако има позитивна нотификация, какъв брой заема, на каква стойност и през коя частна банка са обезпечените от ББР кредите по новата стратегия на Кирил Петков и Асен Василев?

– Подготвя ли провизиране на обслужвани заеми на настоящи и печеливши компании, които в следствие да бъдат наложително оповестени за неприятни и да бъдат завладяни значими компании, а хиляди служащи и чиновници да останат без работа?

Отговорите на тези въпроси ще дадат още изясненост във връзка с честността, безпристрастното и експертността на майстора на покер блъфирането и хазартните измами. На тези въпроси и още други свързани с държавните финансови мениджъри би трябвало да отговори незабавно и създателя на двата служебни кабинета – президента Радев.

Какво се случва обаче с останалите честни държавни и финансови мениджъри? За тях служебният министър председател и президента Радев мълчат и бездействат, макар и тяхната лъжлива честност. Припомняме, че новоназначеният финансов министър Валери Белчев, съгласно изявления в медиите и формалната страница на Комисията за финансов контрол е бил пълномощник на сдружение, включено в черен лист за финансови измами. Дружеството е „ Глобъл Стратеджи “ ЕАД, което не е получило лиценз за капиталов медиатор, а против фирмите от листата са постъпили забележителен брой тъжби от български жители, които настояват, че са изгубили парични средства в резултат на осъществени измами.

Обвит в мъгла е и интервала, в който Белчев е работил в ББР и бързо е бил освободен от поста. За този интервал от професионалната кариера към този момент повторно журналистът Стефан Антонов, който е бил пиар на банката повдига въпроси, които остават без отговор от служебната министърка на стопанската система, от премиера и от президента Радев.

Това е по този начин тъй като и Белчев е част от групата на „ почтените “, тъй като седмица преди да бъде назначен за министър от Радев, той беше назначен от Кирил Петков за шеф в ДКК без провеждането на конкурс за това. Отново измами, само че този път данъчни, към този момент очевадно характеризират честността на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите. Отново липсват отговори и дейности от президента Радев, даже към представители на неговия ляв електорат.

Припомняме, че към този момент някогашния депутат Георги Кадиев беше извънредно деен по тематиките, свързани с данъчната проверка на „ Гранекс Трейдър “. Асен Василев настойчиво не отговаряше на въпроса по кое време е връчен ревизионния отчет. В последна сметка се оказа, че културистът и началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов е продал компанията си „ Гранекс трейдър “, знаейки, че дължи 1,5 млн. лева на хазната. Това разгласи Христо Гаджев от ГЕРБ на специфичен брифинг, на който сподели дълго чакания отговор от някогашния длъжностен финансов министър Асен Василев, а точно по кое време Спецов е получил отчета от направената проверка на компанията.

Истината е, че Спецов на 17 март 2016 година е получил и подписал ревизионния отчет, а е продавал компанията си на 7 април 2016 година и е бил в течение с констатациите от инспекцията на данъчните. Това приказва за очевидна данъчна машинация. Въпреки това прокуристът на „ Глобал Стратеджи “, което е в лист за финансови измами, и настоящ длъжностен министър на финансите Валери Белчев има намерение да продължи да работи със Спецов, който към този момент очевидно е работил в ущърб на държавната хазна.

Това не е учудващо, тъй като всички упоменати са от близката кохорта на почтените и сполучливо блъфиращи и мамещи обществото Кирил Петков и Асен Василев и техният продуцент Иво Прокопиев. А какъв брой честни са те? Инвеститори от Дания, изрично споделиха пред национална телевизия, че Асен Василев ги е измамил.

Мартен Лунд споделя „ Той е лъжец, само че е доста умен… Инвестирахме 15-20 млн. евро., с цел да разработим софтуера, имахме сред 30 и 50 програмисти в България. Не измами единствено мен, а и свои другари “.

Асен Василев присвоява създадените кодове и в следствие ги продава в Китай, като излъгва сътрудниците си. Такива са хазартните способи на новите „ честни “ мениджъри и политици, които дават обещание продължение на смяната.

„ Труд “
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР