Зелените в Европа ще одобрят кандидатурата на Урсула фон дер

...
Зелените в Европа ще одобрят кандидатурата на Урсула фон дер
Коментари Харесай

Зелените одобряват Фон дер Лайен за шеф на ЕК, ако изпълни условията им

Зелените в Европа ще одобрят кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия , в случай че първо извърши няколко тежки условия, написа EURACTIV.

Вчера Фон дер Лайен стартира да лобира измежду политическите партии в Брюксел, с цел да получи поддръжката им преди основното гласоподаване в Европейския парламент през идната седмица.
 Повечето германци имат вяра, че Урсула фон дер Лайен не е добър избор
Повечето германци имат вяра, че Урсула фон дер Лайен не е добър избор

В националната политика Зелените са най-предпочитаната партия с 26%

Ска Келер и Филип Ламбер, съпредседатели на Групата на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент, организираха среща с немския боен министър. Като условия да бъде подкрепена Келер и Ламбер желаеха от Фон дер Лайен да се ангажира Европейската комисия да одобри дейности за отбрана на околната среда , избавителна интервенция в Средиземно море и да вкара промени в по този начин наречения развой " водещ претендент " (Spitzenkandidat).

Дългогодишният министър Фон дер Лайен е " доста кадърен политик ", разгласи Келер след срещата си с немския боен министър. " Но от моя позиция това не е задоволително, с цел да бъдеш ръководител на Европейската комисия ", добави тя. След едночасовите диалози Келер призна пред публицистите, че срещата е била доста приятна, само че е прекомерно рано да се каже дали партията ще поддържа кандидатурата й.
 Юнкер: Номинирането на Лайен за началник на Европейска комисия не беше доста транспарантно
Юнкер: Номинирането на Лайен за началник на Европейска комисия не беше доста транспарантно

За страдание не се трансформира в традиция

" Но единствено тъй като имахме приятна среща, това не значи, че ще гласуваме за някого, нали по този начин? За нас зависи от наличието, програмата ", добави Келер.

Зелените имат 74 депутати в 751-местния парламент, което ги прави четвъртата най-голяма група. Зелените от Германия са най-многобройната национална група с 21 евродепутати.
 Германските социалдемократи гласоподават срещу Лайен за водач на Европейска комисия
Германските социалдемократи гласоподават срещу Лайен за водач на Европейска комисия

Kоалицията в Германия няма да оцелее до края на годината

Гласуването на кандидатурата на Фон дер Лайен се чака на 16 юли , вторник. За да бъде утвърдена, Фон дер Лайен се нуждае от минимум 375 гласа в европарламента . Но социалистите, изключително членовете на немската Социалдемократическа партия, са изрично срещу номинацията й, което значи, че Зелените може да се окажат решаващият фактор.

Припомняме, след тежки тридневни договаряния евролидерите взеха изненадващи решения . Те предложиха за началник на Европейска комисия немския боен министър Урсула фон дер Лайен. За ръководител на Европейския съвет е номиниран белгийският министър председател Шарл Мишел, за началник на Европейската централна банка - Кристин Лагард, а за началник на Европейски Съюз за външната политика е номиниран испанският външен министър Жозеп Борел.

Италианският евродепутат социалист Давид-Мария Сасоли беше определен за нов ръководител на Европейския парламент, откакто Сергей Станишев се отхвърли.

Така е нарушен географският баланс, защото всички кандидатури са от Западна Европа и няма нито една от Източна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР