Пред пълна зала във Враца доскорошният министър-председател на Република България

...
Пред пълна зала във Враца доскорошният министър-председател на Република България
Коментари Харесай

Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел /снимки/

Пред цялостна зала във Враца досегашният министър-председател на Република България акад. Николай Денков и някогашният министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков се включиха в открит диалог с хората за постигнатото досега от “Продължаваме Промяната ”.
Основен фокус на диалога беше идеята България, обединена от болшинство за европейско развиване. Политиците приказваха за националните цели на страната, само че и за ползите, които да пазиме в Европарламента.
„ Не е инцидентно присъединяване ми в листата за Европейските избори. Родом съм от Враца и считам, че Северозападна България би трябвало да има глас в Брюксел “, сподели на срещата със симпатизанти на ПП-ДБ лидерът на листата в 6 МИР Враца Деница Симеонова, която е и претендент за Европейския парламент с преференция 104. Деница Симеонова показа листата за парламентарните избори на коалиция ПП-ДБ. „ Водач съм на прелестна листа от потвърдили се експерти в разнообразни браншове и от разнообразни врачански общини, тъй че да сме още по-близо до хората в целия район ”, съобщи Симеонова.
Тя открои значимите цели, които си слага като претендент за член на Европейския парламент. Един от тях е да бъде мост сред България и Европа, като всяко тримесечие регистрира пред българското общество свършеното и търси непрекъснато разговора с хората по значимите за България тематики в Европейския парламент. Като бизнесмен, Симеонова ще поддържа дребния и междинен бизнес в района и ще спомага повече европейски благоприятни условия да доближават до него.
“Първата ми задача като член на Европейския парламент ще бъде да открия офис точно тук във Враца, с цел да сътворявам благоприятни условия за цяла Северозападна България ”, удостовери претендентът.
Акад. Николай Денков изрази мнение, че с всяка една следваща среща с хората залите са все по-пълни. „ Смятам, че можем да обещаем да създадем нещо доста по-добро в сравнение с могат да ви обещаят и създадат другите. Резултатите приказват сами по себе си. До края на годината ще имаме дата за влизане на България в Шенген по суша. Това и за вас има значение поради моста сред България и Румъния при Видин “, съобщи Денков.
Андрей Цеков съпостави визиите на Северозапада по време на ръководството на ПП-ДБ и на ГЕРБ. „ Заварихме тежко завещание и циничен метод към метода на осъществяване на районната политика, институционализирана от кабинетите на ГЕРБ в интервала 2009 – 2021 година Оскъдни обществени вложения в общински планове, разпределяни субективно, непрозрачно и непропорционално към малко на брой „ обичани “ кметове на партийните централи. През целия мандат на последното държавно управление на Борисов (2017 – 2021г.) Министерството на районното развиване е предоставило национални вложения за едвам 266 плана на 110 общини на обща стойност от 153 млн. лв.. Размерът на вложенията на човек от популацията за целия интервал възлиза едвам на към 25 лева, или 6,30 лева на година. По времето на кабинета Денков изготвихме тригодишна национална капиталова стратегия за общинско развиване, предвиждаща финансиране на 1625 плана на всички общини в България на обща стойност над 4 милиарда лв.. Община  Враца има право на 50 милиона лв., само че до рухването на кабинета не бяха декларирани всички планове. Разписали сме план за главен ремонт на уличната мрежа в региона на кв. Бистрец за 11,8 милиона лв. “, акцентира Цеков.
И във Враца, както на доста други места, бе обиден въпросът с увеличението на цената на тока. „ Спомняте ли си по какъв начин някой се опита да прибере 100 милиона лв. от това да не вдигнат пенсиите с 11%, а с 10%? Преди да излезем от държавното управление наляхме 780 милиона лв. във Фонда за енергийна сигурност. Второто решение на служебното държавно управление беше да ги извади тези пари и да каже на идващия ден, че би трябвало да се вдигне цената на тока, тъй като нямало средства във фонда. Искам да ви успокоя – токът няма късмет да се вдигне с тези цифри, за които приказват. Още във вторник ще повдигнем въпроса в пленарна зала “, сподели акад. Николай Денков.
Хората питаха и къде отидоха парите за гратис висше обучение. „ Предложението за гратис висше обучение мина през Министерски съвет още през февруари. Внесохме го в Народното събрание и с цел да бъде признато, трябваше да мине през няколко комисии на първо и второ четене. Ако го бяха дали своят вот, от новия учебен срок всички студенти щяха да бъдат освободени от такси. Председателят на просветителната комисия Красимир Вълчев обаче го внесе за първо разискване едвам два дни преди да се разпадне държавното управление, с цел да няма късмет да мине. Но ние няма да се откажем от това предложение в идващия парламент “, акцентира акад. Денков. 
Той разяснява и идната стачка на университетските чиновници, планувана за 20 май.
„ За да има качество, би трябвало да има високи заплати. Ние изцяло поддържаме повдигането на заплащането. Ще работим да се увеличи качеството и по-добри достъпа до висше обучение “, акцентира досегашният министър председател.

Гласувайте за коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България ” с номер 14 в интегралната бюлетина, с цел да имаме болшинство за естествена европейска България!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР