Зелените подправки са един от най-лесните за отглеждане растения в

...
Зелените подправки са един от най-лесните за отглеждане растения в
Коментари Харесай

Мащерка, босилек мента - зелените подправки, които да отгледаме сами у дома

Зелените подправки са един от най-лесните за развъждане растения в дома. Носят обаче доста изгоди - можем да ги гледаме в саксия на балкона, само че и в градината, порастват още веднъж бързо, откакто сме ги обрали. Освен това са много ароматни. Поне долните, които сме подбрали.
 Снимка 411726



Мащерка

Едновременно простичка и софистицирана, мащерката придава доста аромати на ястията ни. Може да я гледаме в саксийка, само че и в градината. Култивираният й тип не е толкоз изобилен, колкото диворастящия. Полива се, когато почвата изцяло се изсуши.

Мента

Непретенциозна и бързорастяща, ментата е многогодишно растение. Ползва се за фалшификация на ориенталски ястия, за чай или за отлично лятно мохито. Най-лесно се захваща от корен.
 Снимка 435767

Босилек

Какво е лятото без мириса на свеж босилек? Можем да го прибавим към салатата от домати, към пастата или пицата си, можем да го превърнем и в песто. Освен това се допуска, че гони и досадните комари. Лесен метод да го захванем е, когато сложим клонче от купена връзка босилек във вода и той пусне корени. Ако отстраняваме цветовете, когато се появят, ще имаме повече листа. Изисква постоянно поливане.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР