Зелените площи до Гребния канал няма да се застрояват. Това

...
Зелените площи до Гребния канал няма да се застрояват. Това
Коментари Харесай

Здравко Димитров след срещата за парка: Запазваме зелените п...

Зелените площи до Гребния канал няма да се застрояват. Това съобщи на конференция през днешния ден кметът Здравко Димитров, като категорично акцентира, че такова е и мнението на притежателите.



" Проведихме среща с представителите на компания ТЕА Инвест и надлежно взехме решение да се направи пазарна оценка и юридически разбор на терените за да се върви към придобиване на парцелите от общината ", изясни кметът. Той съобщи, че по този метод се преценяват с желанието на жителите и резервират публичния интерес.



Собствениците на частните парцели са уверили кмета, че изрично няма да строят, макар че Общ устройствен план разрешава да създадат зона за рекреация. Според Здравко Димитров документите ще бъдат подготвени до 2 седмици, след което ще се организира среща още веднъж с присъединяване на общински съветници и представители на гражданско съдружие " За парка ".



Кметът заяви, че има и други частни терени, които би трябвало общината да придобие. Сред тях са остров Адата и остарелия плаж на Гребната. 



фотоси: Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР