Зелените храни са изключително важна част от здравословния начин на

...
Зелените храни са изключително важна част от здравословния начин на
Коментари Харесай

За какво са полезни зелените храни?

Зелените храни са извънредно значима част от здравословния метод на хранене, защото съдържат значими хранителни детайли, удобни за функционалностите на доста органи. Възможностите за избор са безкрайни, изключително напролет и лятото, и елементарно могат да бъдат включени в ежедневния хранителен режим.

Зелените плодове и зеленчуци съдържат огромни количества хлорофил. През последните години са извършени доста проучвания с дестилат от хлорофил и е открито, че той е най-мощният антиоксидант, прочут на човечеството. Затова не е инцидентно, че измежду най-полезните артикули са точно зелените.

Фитонутриентът хлорофил придава зеления цвят на растенията, той обаче има и мощно изявено детоксикиращо и регенериращо влияние върху черния дроб, спомага за укрепване стените на храносмилателния тракт, оказва помощ и при редица кожни болести.

Колкото по-наситен е зеленият цвят на дадена храна, толкоз по-богата е тя на хлорофил. Храните, богати на този пигмент играят роля в произвеждането на червени кръвни телца, отбрана от рак и радиация.

 За какво са потребни зелените храни?

Освен това хлорофилът е неподходяща среда за развиването на нездравословни бактерии и по този метод оказва помощ на организма да избегне разнообразни болести.

Зеленолистните зеленчуци са цялостни с витамини, минерали и борещите се с заболяванията фитохимикали. Те са богати на фибри, значим хранителен детайл, когато желаеме да се сбогуваме с някой непотребен кг. Ефектът е с помощта на това че обезпечават чувство за задоволеност и оказват помощ да се избегне гладът.

Фибрите намаляват холестерола и кръвното налягане, оказват помощ за контрола на кръвната захар посредством закъснение на усвояването на въглехидратите в кръвта след хранене.

Руколата е зеленолистен зарзават с пиперлив усет и постоянно се употребява в салати. Той е добър източник на калий - минерал участващ в ръководството на кръвното налягане и попречване на остеопороза.

Авокадото, въпреки това, е плод, богат на протеини и витамини А, С и Е. Полезен е за сърцето и защищава от задръстване на кръвоносните съдове, намалява и високия холестерол.

Зеленият крушообразен плод има антиоксидантно деяние и спомага за изхвърлянето на токсините от организма, а маслото оказва помощ при разнообразни екземи.

Краставиците са с внушително количество вода, конкуриращо даже динята – цели 96%. Обелката съдържа висок % от витамин А.

 Зелени храни

Този зарзават е богат на алкално-образуващи минерали и е отличен източник на витамин С, антиоксиданти, фолиева киселина и манган.

За да осигурите постоянно мощна доза витамини и нутриенти на тялото си, включвайте в менюто си потребни зелени салати или витаминозни салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР