Зелената сделка ще е предизвикателство за маргинализираните групи от европейските

...
Зелената сделка ще е предизвикателство за маргинализираните групи от европейските
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Кандидатът за председател на ЕП Роберта Мецола

Зелената договорка ще е предизвикателство за маргинализираните групи от европейските общества, които са извънредно подвластни от остарели технологии и енергийни източници, призна депутатът от ЕНП Роберта Мецола.

В момента тя е претендент за поста ръководител на Европейския парламент, откакто по силата на съглашение сред ЕНП и Социалистите преди две години и половина партиите би трябвало да си поделят председателството на Народното събрание. Давид Сасоли, досегашният ръководител към този момент разгласи, че се отдръпва от конкуренцията, която ще е след броени дни.

" В момента се водят редица договаряния, само че аз съм претендентът на моята политическа група а тази позиция и говора както с сътрудници, по този начин и с разнообразни групи ", сподели тя.

Мецола коментира визията си за Европейския парламент, и акцентира, че идващите две години и половина ще бъдат доста интензивни.

" Първо би трябвало да ме изберат, само че с неспокойствие чакам да видя един парламент, който за пръв път от 20 години се ръководи от жена. Смятам, че тук се отразява концепцията, че този парламент ще има друг образ. само че тук не става въпрос единствено за образ и персони, а за това какво можем да създадем. Този парламент може да бъде по-забележим, по ефикасен, можем да си сложим по-високи цели, само че и да повишим контрола върху другите институции - Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз ", показа Роберта Мецола.

Необходимо е на първо време да се обърне внимание на маргинализацията, на части от обществата ни, които са извънредно подвластни от остарели технологии и енергийни източници. Трябва да сме сигурни, че продължаваме да сме конкуретноспособни.

" Трябва да прокараме по-добри и чисти технологии за даване на сила. Това ни връща към това какво прави Европейски Съюз. Аз съм мощен покровител да се вършат прочувания в Европа, с цел да сме сигурни, че сме конкуретноспособни в международен проект, във връзка с енергийния микс, който предоставяме на жителите си ", съобщи Мецола.

Вижте повече в изявлението на Мая Костадинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР