Зелена спортна линия, в основата на която е напълно новаторски

...
Зелена спортна линия, в основата на която е напълно новаторски
Коментари Харесай

Kaufland създаде първата спортна модна линия от рециклирана пластмаса

Зелена спортна линия, в основата на която е изцяло реформаторски и авангарден метод - Kaufland България вкарва на българския пазар лимитирана сбирка текстил, направена от...рециклирана пластмаса. Тя ще бъде част от разработения собствен бранд на комерсиалната верига - Newletics.

Рециклируеми P.E.T. бутилки, риболовни мрежи и пластмасови боклуци са изходящият материал за основаването на тази новаторска фешън линия. Съдържащият се в облеклото полиестер е изработен от използвана пластмаса, модифицирана посредством модерна технология, която разрешава тя да бъде употребена още веднъж. Високотехнологичният развой на преправка включва " настъргване " на бутилките ", разчистване, претопяване и изплитане на влакна от получаната суровина. Изтъканите влакна се трансформират в рециклиран полиестер, от който е ушита сбирката. За изработването единствено на една тениска, да вземем за пример, се използва материал от 10 рециклируеми P.E.T. бутилки. Всички облекла от линията са направени от рециклирани материали и сами по себе си са рециклируеми. Така Kaufland напълно затваря цикъла на произвеждане на текстил, който може да бъде употребен неведнъж.

Използването на новаторската технология носи изгоди за опазването на околната среда и в други аспекти - в производството на спортно облекло от пластмасови боклуци не се употребява недопечен петрол, потреблението на сила е на половина по-ниска спрямо производството на нова риза от елементарен текстил, а емисиите на въглероден диоксид също са по-ниски.

Зелената спортна колекция включва цялостна стилна и съвременна спортна екипировка. Потребителите могат да избират измежду многообразие от блузи, якета, клинове, спортни панталони, бюстиета, маратонки и чорапи в естествени цветове като маслинено зелено, розово и черно. Функционалността в дизайна на сбирката е главен приоритет при нейната направа. Качеството и удобството на облеклата от линията по никакъв метод не се разграничават от тези на спортната екипировка от елементарен полиестер. Материите са дишащи и обезпечават комфорт даже след интензивно физическо натоварване. Използваният в избрани количества в някои от облеклата памук е органически и сертифициран от Глобалния стандарт за органически текстил GOTS*, с който Kaufland подсигурява високото качество на личните си текстилни марки, които съдържат памук.

Спортната линия от рециклирана пластмаса е поредна стъпка от 360-градусовата интернационална групова тактика RЕset Plastic на Schwarz Group, част от която е Kaufland. Стратегията се основава на пет съществени посоки: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch. REduce сплотява уговорките на компанията за спестяване на пластмаса във вътрешните си процеси постоянно, когато това е допустимо. REdesign аспектът на тактиката поема задачата да основава рециклируеми артикули и опаковки и да понижава количеството пластмаса в опаковките на личните марки артикули. В региона на REcycle Schwarz Group създава и внедрява системи за събиране, подбиране и преработване на боклуци, с цел да затвори цикъла за преработване. Чрез REmove групата способства за премахването на пластмаса от природата. А последното направление от тактиката – REsearch – е с фокус в инвестирането в изследвания и проучвания, които оказват помощ на групата да основава новаторски и устойчиви решения за отбягване на пластмаса и да осведоми за преработването и опазването на естествените запаси.

***

*Стандартът GOTS (Глобален стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно произвеждане на текстил – от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантното обозначаване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР