Съединените щати и Украйна си сътрудничат със SpaceX за ограничаване

...
Съединените щати и Украйна си сътрудничат със SpaceX за ограничаване
Коментари Харесай

Пентагонът блокира незаконния достъп на Русия до спътниковата мрежа Starlink

Съединените щати и Украйна си сътрудничат със SpaceX за ограничение на неразрешеното потребление на мрежата за сателитни връзки Starlink от Русия, сподели помощник-секретарят на Пентагона Джон Плъмб.

Според него страните са съумели да „ спрат потреблението на интернет терминали Starlink от съветските военни на бойното поле в Украйна “. Висшият чиновник е оповестява това  в изявление за Bloomberg. Той изясни, че Пентагонът е взаимодействла с президента на SpaceX Гуин Шотуел по този въпрос, а не със притежателя на компанията Илон Мъск.

Плъмб отхвърли да посочи какви тактики и способи са употребявани за постигането на това. „ В момента ние сполучливо предотвратяваме Русия да употребява терминалите, само че съм убеден, че Русия ще продължи да се пробва да откри способи да употребява Starlink и други системи за взаимозависимост “, споделя той, представен от Блумбърг. Както изяснява Bloomberg, тези терминали в Русия работят с абонамент, публикуван от името на жителите на европейските страни, и те съумяват да осигурят комуникация не в централна Русия, а в нейните гранични райони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР