Здравословното състояние на кмета на район Северен“ Ральо Ралев е

...
Здравословното състояние на кмета на район Северен“ Ральо Ралев е
Коментари Харесай

Ралев се стопи в килията, съдът го прати на лекар

Здравословното положение на кмета на регион „ Северен “ Ральо Ралев е тежко, само че няма кой да постави нужните грижи, с цел да бъде той проучен от експерти. Това съобщи през вчерашния ден в Апелативния профилиран углавен съд юрист Илиян Василев. На правосъдното съвещание магистратите разглеждаха настояването на отбраната за смяна на мярката за неотклонение на кмета, който е в ареста към този момент три месеца.

Ралев беше задържан на 30 май следобяд при акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Криминална полиция. Заедно с него беше арестуван и предприемачът Иван Делевски. От спецпрокуратурата тогава обясниха, че двамата са изнудвали за сумата от 60 000 лв. пловдивския строителен бизнесмен Здравко Ангелов. Той обаче подал сигнал персонално до премиера Бойко Борисов и арестите не закъснели.

Вчера Ралев дойде в храма на Темида с тениската от задържането - светлосиня с бяла якичка. Носеше дънки и спортни маратонки. Той беше въведен от правосъдните охранители по тайните коридори на профилирания съд. Веднага щом стъпи в залата, кметът потърси с взор брачната половинка си, която го чакаше на една от скамейките.

Външният тип на Ралев по нищо не подсещаше здравия и бодър райкмет, който всички пловдивчани познават. Той изглеждаше мършав, беше бледен, леко наведен и се подпираше. Адвокатите му обявиха, че той към този момент е изгубил 15 кг от тежестта си, равнищата му на билирубин са със стойности към 90 µmol/l при сериозна норма 25-30 µmol/l, което, съгласно отбраната индикирало опция за жълтеница или по-лошо.

Прокуратурата показа пред съда разпореждане за назначение на съдебно-медицинска експертиза, което е било издадено на 8 август. Тъй като е имало проблеми с конвоя, Ралев се е срещнал с лекар чак в понеделник. От обвиняването акцентираха, че няма данни за утежняване на здравословното положение на Ралев и подчертаха, че той се явява персонално и седи прав в правосъдната зала.

Това изказване провокира гнева на юрист Василев. Той остро съобщи, че искане за прегледи е направено от другия бранител на Ралев - Христо Ботев, още през юни. То обаче е било отхвърлено. След това Ралев е казвал, че се усеща зле и желае да иде на лекар. През юли е било направено ново искане за здравна експертиза, само че той е видял доктор чак в края на август.

„ Липсата на грижи единствено по себе си е съображение за смяна на мярката за неотклонение “, съобщи Василев и изиска делото да бъде отсрочено до правенето на заключението. Магистратите се съгласиха, защото няма по какъв начин да се произнесат по здравословното положение на Ралев, без да има документ от здравно лице.

Поради тази причина настояването за по-лека мярка ще бъде гледано на следващия ден. Ако има потребност от спомагателни прегледи, то ще бъде отсрочено за 3 септември.

Адвокат Христо Ботев пък оспори обоснованото съмнение за това, че Ралев е направил закононарушението, само че той ще бъде изслушан на идващото съвещание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР