Здравословните храни, пълни с обещания, се увеличават и са по

...
Здравословните храни, пълни с обещания, се увеличават и са по
Коментари Харесай

10 храни, възхвалявани от милиони като здравословни, които всъщност носят повече вреда, отколкото полза

Здравословните храни, цялостни с обещания, се усилват и са по -популярни от всеки път. Рекламните гении вършат магията си, с цел да ни привлекат да имаме вяра, че продуктите, които купуваме, са положителни за нас. Но някои по този начин наречени здравословни храни носят повече щета, в сравнение с изгода. Ние взехме решение да разберем кои здравословни храни не са толкоз почтени, колкото си мислим. Колко от тях консумирате всеки ден като част от вашата здравословна диета?

10. Плодов сок

© Pixabay, © Depositphotos

Този плодов сок, който всички обичаме, в действителност не е изработен от плодове – просто вкусни химикали, които придават съвършения цвят и усет на плодовете. На процедура пием вода с усет на плодове, цялостна със захар. Дори в случай че сами вършиме сок от 100% пресни плодове, той също не е толкоз здравословен, тъй като сте извадили всички потребни неща (фибри). Остава единствено захарта. Освен в случай че не желаете да наддадете на тегло, просто яжте плодовете.

9. Гранола питейни заведения

© Depositphotos

Няма значение дали обичаната ви закуска от гранола съдържа ядки и плодове или е с високо наличие на фибри. Почти всички те имат високо равнище на захар и изненадващо ниско равнище на хранителни субстанции. Ако търсите в действителност здравословна закуска, изберете ябълки или бадеми (сурови!).

8. Боб от консерва

© Depositphotos

Фасулът е страховит, защото е с високо наличие на фибри. Освен това те са необикновен източник на протеини на растителна основа. Това не се отнася за боба в консерва. Любимата ви консерва е просто примес от фасул, захар, натрий и други добавки. Избягвайте ненужните калории и сварете боба си вкъщи.

7. Гевреци

© Depositphotos

Гевреците, здравословната закуска за всички времена, възхвалявана от милиони хора по целия свят като твърда нискомаслена хрупкавост, се оказват лишени от хранителна стойност. Те също имат високи равнища на натрий и съвсем никакви протеини. Ако желанието е толкоз огромно, понякога можете да комбинирате гевреци с храна с високо наличие на протеини и фибри (нискомаслено сирене или ябълка).

6. Зеленчуков чипс

© Depositphotos

Не се изненадвайте да разберете, че действителното вегетарианство във вегетарианския чип е толкоз малко, фино и мощно обработено (без значение дали е печено или пържено), че хранителната стойност от него просто изчезва. Консумирайте на сурови зеленчуци!

5. Преработени храни без мазнини и ниско наличие на мазнини

© Depositphotos, © Flickr

Наситените мазнини бяха оповестени за зложелател и производителите на храни побързаха да ги отстранен от продуктите си. Проблемът е, че храната няма добър усет, когато мазнината се в профил, тъй че производителите откриха просто решение: прибавяне на повече захар. Наситените мазнини са релативно безвредни, само че захарта не.

4. Оризови крекери

© Depositphotos

Пухкавите, ефирни оризови бисквити са избор номер едно за милионите, които се пробват да отслабнат. Тези не толкоз почтени крекери нямат фибри и протеини и се смятат за лека закуска с високо наличие на въглехидрати (високо съответствие на въглехидратите спрямо тежестта им). Добавяте калории, без да се чувствате сити.

3. Спортни питиета

© Depositphotos

Спортната напитка не е нищо повече от ароматизирана вода със захар и електролити (сол), която е потребна за трениране на спортисти. Обикновените хора в действителност не се нуждаят от спомагателна сол, а единствено малко на брой се нуждаят от течна захар. Ако не планирате епична дълга подготовка, тогава приемайте положителната остаряла вода.

2. Ядки

© Depositphotos, © Pixabay

Не се побърквайте по ядките може да звучи смешно, само че е истина. Ядките са здравословни, когато се употребяват умерено, а почти 6 ядки ще ви дадат всички належащо и би трябвало да ви накарат да спрете да се чувствате гладни. Повече ядки = повече калории. Забравете за всички ароматизирани ядки (солени, захарни, печени). Те би трябвало да са сурови. Не са сурови? Без изгоди.

1. Преработени органични или безглутенови храни

© Flickr, © Depositphotos

„ Органичните “ и „ безглутенови “ храни се радват на своя подем, примамвайки милиони във почитател базата си всеки ден. Това, което не се загатва е, че тези органични и безглутенови артикули могат да бъдат с високо наличие на захар и да съдържат рафинирани и нездравословни масла, които ги трансформират в храни с ниско наличие на хранителни субстанции. Истинските органични и безглутенови храни са пресни плодове и зеленчуци.

Кое от тях консумирате всекидневно? Споделете с нас в мненията!

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР