Здравното мобилно приложение Medrec:M вече може да подсеща потребителите кога

...
Здравното мобилно приложение Medrec:M вече може да подсеща потребителите кога
Коментари Харесай

Мобилно приложение ни подсеща кога да си пием лекарствата

Здравното мобилно приложение Medrec:M към този момент може да подсеща потребителите по кое време да си пият медикаментите, както и да им дава директна връзка посредством чат с лекари. Това стана ясно, откакто в интернет към този момент се появи новата версия на смарт телефон приложението с голям брой нови благоприятни условия. Нововъведенията имат за цел да улеснят потребителите и да обогатят съществуващата функционалност на приложението.

Припомняме, че Medrec:M е Android основано приложение, създадено от българската софтуерна компания Сирма, което сплотява електронен медицински картон с голям брой други здравни функционалности. То покрива всички аспекти, свързани с настоящото здравословно положение на жителите, както и ръководството на информацията за признаци, витални индикатори, връзката с лекари и други. Ето и новостите в най-новата версия на приложението:

План за банкет на медикаменти


В новата версия на приложението потребителят има опция да сътвори проект за банкет на медикаменти. Той включва всичко нужно, обвързвано с приема на лекарства – прибавяне на лекарство с алтернатива за търсене в базата данни, избор на вид и доза, както и голям брой варианти за форма и цвят, за по-лесна образна ориентировка.

За вярно следене на лечението са планувани благоприятни условия за конфигурация на разнообразни типове график за банкет (напр. всеки ден, в избрани дни от седмицата, при потребност и други). За всеки от тях може да бъде заложено по какъв брой пъти дневно би трябвало да се приема медикаментът, начална дата и дълготрайност. Добавена е опция да се настройва час за всеки банкет, както и алтернатива за друго време през почивните дни.

За всички добавени часове за банкет могат да бъдат заложени напомнящи аларми. Приложението може да следи също наличността на медикаментите и да предизвестява потребителя, когато броят падне под избрана от него стойност.

Ако потребителят има добавени профили на деца, то техните лекарства и аларми са дейни и в неговия лист. За задачата би трябвало да се сътвори проект в профила на детето, който се демонстрира и на двамата родители.





Чат с доктор

Друго улеснение в новата версия е директна връзка с доктор в самото приложение. Към момента потребителят може да изпраща и получава известия от лекуващия експерт или различен консуматор в Medrec:M. За задачата и двамата би трябвало да са регистрирани в системата и да имат споделени между тях данни.

Данни от лаборатории

За потребителите в България е добавена опция да изтеглят и запишат данните от проучванията си от някои от най-популярните лаборатории в страната. Впоследствие тази информация може да бъде записана и споделена с лекуващия експерт.

Добавяне на персонален доктор

Всеки консуматор има опция да добави в профила си данните на своя персонален доктор. Това може да стане като ги вкара ръчно или с автоматизирано търсене в системата на НЗОК по ЕГН.

Нови благоприятни условия в секция Дневник

Секцията Дневник на Medrec:M е актуализирана с голям брой варианти за избор на вида запис, който потребителят желае да направи. Нововъведенията включват кръвна захар, гликиран хемоглобин, кетони, холестерол, pH на урина, тегло, височина и менструация. Под полетата за всеки нов запис е изведена потребна информация и упътвания за вярно премерване.

Информация за хронични болести и алергии

В профила на потребителя е добавена алтернатива за запис на диагнози за хронични болести и алергии. Тази информация добавя здравната картина на потребителя и може да бъде извънредно потребна за установяване на лечението при шерване с доктор.

Вход с Фейсбук и Гугъл

За облекчение на потребителите е добавена опция за регистрация и вход в приложението с Фейсбук и/или Гугъл профил.

Всеки искащ може да смъкна приложението гратис на своя телефон от онлайн магазина Гугъл Play на адрес: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sirma.medrec.m
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР