Здравното министерство и МОН планират от 4 февруари да върнат

...
Здравното министерство и МОН планират от 4 февруари да върнат
Коментари Харесай

По три випуска от големите ученици ще се редуват в клас от 4 февруари


Здравното министерство и МОН възнамеряват от 4 февруари да върнат поетапно в клас учениците от 5 до 12 клас. Най-вероятно ще се редуват по три випуска. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който бе през днешния ден в ОУ „ Христо Ботев “ в град Раковски. Мерките ще се отхлабят леко, в случай че продължава спадът на заболеваемостта, надяваме се падне под 120 на 100 000 души, сподели още министърът.

Утре здравните управляващи ще имат диалог по тематиката с просветния министър Красимир Вълчев. И ще бъде взето решение кои ще бъдат тъкмо класовете, които ще се върнат присъствено.

Ако продължава да спада заболеваемостта под 120 на 100 000, ще разгадаем три класа - от 5-и клас до 12-и, може би 7-и, който е най-съществен, 12-и и несъмнено 8-и или 5-и. Това ще го решим, ще имаме решение, добави Ангелов.

Министърът дефинира като извънредно съществени нарушаванията на противоепидемичните ограничения в две от тестваните през миналата нощ заведения. Наложени са актове както на уредниците на събитията, по този начин и на всички, които са участвали, тъй че няма да се поколебаем да запазим здравето и живота на всеки един българин, каквото и да ни коства като контролна активност. Продължаваме всекидневно, акцентира Ангелов, представен от БНР.

Редица нарушавания на противоепидемичните ограничения откри полицията през миналата нощ в столицата. Най-голямото от тях е в ресторант в прочут столичен хотел, където е имало близо 60 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР