Здравноосигурено семейство от Бургас бе принудено да плати 125 лева

...
Здравноосигурено семейство от Бургас бе принудено да плати 125 лева
Коментари Харесай

Родители платиха за гипсиране на ръката на дъщеря им, не било спешен случай

Здравноосигурено семейство от Бургас бе насила да заплати 125 лв. за гипсиране на счупената ръка на дребната им дъщеричка. За това сигнализираха родителите в обществените мрежи.

В утринния блок на Нова телевизия пострадалите описаха, че са обиколили три лечебни заведения, до момента в който се откри доктор, които да помогне на детето им.

Първо отидохме в медицински център "Света София ". От там ни препратиха в МБАЛ Бургас, където обаче се оказа, че няма дежурен ортопед. Отново ни препратиха – този път в УМБАЛ "Дева Мария ", където на първо време ни срещнаха с ценоразписа, описаха родителите на дребната Димана.



Д-р Вергиния Цанова, заместник-началник на РЗИ-Бургас, изясни, че операцията е трябвало да се заплати от родителите, тъй като нямали направление от персоналния доктор. Дежурните кабинети пък нямали право да издават такива документи.

Счупената ръка не се води незабавен случай и би трябвало да се изчака началото на работния ден за общопрактикуващия доктор, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния, сподели доктор Цанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР