Здравният министър за отпадане на част от ограниченията, свързани със

...
Здравният министър за отпадане на част от ограниченията, свързани със
Коментари Харесай

Разхлабват част от мерките срещу COVID-19 oт четвъртък

Здравният министър за отпадане на част от рестриктивните мерки, свързани със зеления документ. Още от 24 февруари по преценка на притежателите на обекти от публично значение ще могат да се позволяват гости без документ. Той обаче остава наложителен за личния състав.

От 24 февруари се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия в езикови, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи. Задължително е носенето на маски, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

В, който съпътства заповедта, се показва, че имунизираното население у нас е 29.3%. Най-много са ваксинираните на възраст над 50 години.

По-малко от 10% от популацията е с сложена подсилваща доза ваксина. А това, съгласно отчета на основният здравен контрольор, слага България на последно място в Европейски Съюз по имунизация.

Смъртността от ковид се усилва в последните 2 седмици. България е на водещите места по този индикатор в света и в Европейски Съюз.

Кунчев предлага още 2 стъпки за разхлабване на ограниченията у нас.

На 5 март се чака зеленият документ да отпадне за клиенти и гости на публични места, а на 20 март документът би трябвало да отпадне и за личния състав.

В отчета няма предложение за анулация на тестването на учители и възпитаници. Не се предлага и анулация на условието за носене на защитна маска за лице на закрито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР