Здравният министър проф. Костадин Ангелов, шефът на Националния оперативен щаб

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов, шефът на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Здравният министър с извънредни новини за ситуацията с К-19 у нас НА ЖИВО

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, шефът на Националния действен щаб за битка с ковид проф. Венцисляв Мутафчийски, основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и представители на Националния имунизационен щаб афишират горещи данни за разпространяването на COVID-19 у нас седмица след края на Коледните и Новогодишните празници.
"Честита нова година на всички български жители, Нека всички да сме живи и здрави и цветущ имен ден на всички празнуващи ", по този начин стартира здравният министър.

Каква е обстановката към днешна дата. Отчитаме извънредно позитивни данни по отношение на въведените противорпидемични ограничения. Професор Ангелов даде статистика от последното денонощие.

Както БЛИЦ писа н

Тези данни са свързани и с броя на направените проби в сряда, които са 10 088, като от тях 5541 са PCR (659 заразени), а 4547 са антигенни проби (343 заразени). За съпоставяне, във вторник направените проби бяха общо 11 456.

По отношение на тези данни на седмична база, прави усещане, че броят на излекуваните на седмична база излекуваните са повече от новозаразените. 32% е заетостта на неусложнени пациенти, 47% е заетостта на леглата с усложнени пациенти.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР