Здравният министър няма правомощия да иска оставката на управителя на

...
Здравният министър няма правомощия да иска оставката на управителя на
Коментари Харесай

НЗОК: Здравният министър няма правомощия да иска оставката на управителя на Здравната каса

Здравният министър няма пълномощия да желае оставката на шефа на Здравната каса, обявиха от пресцентъра на касата в публично известие.

Скандалът се развихри по-рано денем, когато здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, защото Плочев изискал актуализация на бюджета на касата без да уведоми здравното министерство.Според пресцентъра на НЗОК с голям брой писма от 2015 година до момента, като последното е с дата 2 февруари 2018 година касата неведнъж е уведомявала Здравното министерство за отговорностите на България към непознати здравноосигурителни институции.

От касата показват още, че всяка страна има право на 18-месечен период, в който може да заплати дължимите пари. В противоположен случай стартира да тече рента и страната става уязвима за започване на наказателни процедури.

" Писмото, със същото наличие, което е получил министър Кирил Ананиев на 2.2.2018 година, е изпратено до всички парламентарни групи, тъй като шефът на НЗОК се избира от Народното събрание”, показват от Касата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР