Здравните власти в Истанбул предупредиха, че са регистрирали няколко предполагаеми

...
Здравните власти в Истанбул предупредиха, че са регистрирали няколко предполагаеми
Коментари Харесай

Маймунската шарка на Балканите: Предположения за първи случаи в региона

Здравните управляващи в Истанбул предизвестиха, че са записали няколко хипотетични случая на вируса на маймунска шарка. Носители  на хипотетичния вирус са били засечени в аптека в Султангази, един от най-гъсто обитаемоте квартали на европейския бряг на Истанбул, заяви осведомителната организация Демирйорен хабер ажансъ.

В аптеката трима души, за които се показва, че са чужденци, поискали да закупят крем за ръце. Показали ръцете си, които били обсипани с рани, сходни на предизвикваните от вируса на маймунската шарка. Аптекарят им дал претенции крем. След това позвънил по телефона на здравната работа, където изложил подозренията си, че евентуално става дума за инфектирани с вируса на маймунската шарка.

Веднага дошъл полицейски патрул, който засякъл чужденците на булеварда, където се намирала аптеката. След това тримата чужденци били откарани с кола за спешна помощ в болнично заведение и били изолирани. Направени са им нужните проби и се чакат резултатите.
Има подозрения, че пациент в инфекциозната клиника в Прищина, е болен от маймунска шарка, заяви Танюг. Става дума за мъж, роден 1953 година в община Драгаш, а положението му е устойчиво, добавя косовският уеб страницата „ Коха “.

Пациентът е изолиран в клиниката. Материал за разбор е изпратен в Нидерландия, заяви през днешния ден косовското министерство на опазването на здравето.

Преди два дни управляващите в Солун оповестиха за мъж на 61 години се лекува в болничното заведение „ Папагеоргиу “, като съществуват подозрения, че е инфектиран с маймунска шарка , заяви телевизия Скай.

Пациентът е подложен в изолираност и се изчакват анализите на пробите, които са изпратени за проучване в Солунския университет „ Аристотел “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР