Здравните власти променят правилата за влизане в България,за лицата идващи

...
Здравните власти променят правилата за влизане в България,за лицата идващи
Коментари Харесай

Промяна за влизането в България. Новите условия

Здравните управляващи трансформират разпоредбите за влизане в България,за лицата идващи от страни, които попадат в така наречен „ алена зона “ от Коронавирус картата. Те към този момент с изключение на документ за имунизация или преболедуване, следва да дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България.

В противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина. Това оповестиха от министерството на опазването на здравето и прецизираха, че за задачата ще бъде обновена заповедта на предходния министър.

След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон.

Доц. Кунчев акцентира, че според от другите индикатори е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения.

Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители, уточни основният държавен здравен контрольор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР