Здравните власти глобиха трима лекари в Благоевград и директори на

...
Здравните власти глобиха трима лекари в Благоевград и директори на
Коментари Харесай

Глобяват детските градини, пуснали деца без задължителни ваксини

Здравните управляващи глобиха трима лекари в Благоевград и шефове на две детски градини, поради ненаправени имунизации. В село Краище неочакваната инспекция на здравната ревизия открила, че две от децата посещават детската градина, без да имат наложителната имунизация против морбили, написа Пик.

" Ние незабавно реагирахме и децата бяха ваксинирани, само че по тази причина че е имало тези две дечица без имунизация, ни беше формиран акт ” споделя Джамфиз Къшева, шеф на детска градина в селото, представен от Нова телевизия.

От детската градина обясниха, че децата са признати без ваксини, тъй като медицинските им картони били попълнени доста нечетливо. Нямало и здравно лице, което вярно да разчете картоните на децата.

„ Трябва да има здравни служащи, които да ни оказват помощ в това отношение, да могат да разчитат имунизациите, те са написани на латински език, ние сме педагози и не мoжем да разчитаме всичко, не знаем тъкмо кои са наложителните ваксини ”, добави шеф Къшева.

От РЗИ – Благоевград, споделят, че ще има още актове при открити нови нарушавания. ” Много неприятно за тях…. това всеки го знае, че при нас имунизациите са наложителни. Знаели са. Ще има още актове, тъй като има и нарушавания и всеки би трябвало да си дава отговор за дейностите ”, съобщи доктор Весела Мончева.

От детската градина ще упорстват общината в Белица да обезпечи медицински служащи за детските градини. „ От вас разбрах за този акт, леко съм обезпокоен в чисто човешки план/…/Щом имаме акт, явно имаме някакви пропуски, да ги забележим и да ги отстраним ” споделя кметът на община Белица – Радослав Ревански.

В страната към този момент има 46 случая на морбили. Проверките на РЗИ в Разлог не престават. Днес всеобщо са били инспектирани персоналните лекари.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР