Здравните реформи, предложени от колумбийския президент Густаво Петро, бяха отхвърлени

...
Здравните реформи, предложени от колумбийския президент Густаво Петро, бяха отхвърлени
Коментари Харесай

Отхвърлиха здравните реформи, предложени от президента на Колумбия

Здравните промени, препоръчани от колумбийския президент Густаво Петро, бяха отхвърлени от сенатската комисия , съобщи " Ройтерс ". Това е следващото проваляне за левите.

Според държавното управление промените имаха за цел да вземат властта от застрахователите и по този начин да се разшири достъпът до опазване на здравето. Но съперниците предизвестиха, че това отваря благоприятни условия за корупция.

Законопроектът за опазването на здравето предлага основаването на държавна организация, която да централизира заплащанията на клиники и лечебни заведения , които постоянно се оплакват от забавяния.

Според органа, който управлява заплащанията към здравната система, държавното управление дължи към 2 трилиона песо на доставчиците на здравни услуги, макар че лечебни заведения, клиники и други организации споделят, че цифрата е доста по-висока - към 10 трилиона песо.
 Обвиниха сина на колумбийския президент за пране на пари
Обвиниха сина на колумбийския президент за пране на пари

Това може да докара до следствие на акцията на татко му

Реформата също по този начин предлага основаването на центрове за първична здравна помощ, с цел да се подсигурява навременна грижа за пациентите и да се освободят незабавните услуги, само че по този метод пациентите се лимитират до клиники, които са наоколо до мястото, на което живеят.

Правителството ще може да предложи друга версия на промяната при започване на юли месец.

Правителството на Петро е поело надзор над две огромни здравни застрахователни компании през миналата седмица - Sanitas и Nueva EPS. Двете компании имат към 16 милиона застраховани.

Правителството твърди, че фирмите не са съумели да обезпечат съответна грижа.

Опозицията подлага на критика този ход, като изяснява, че това би дало на държавното управление по-голям надзор върху здравната система.

Според анализатора Серхио Гузман държавното управление може да се опита да се намеси посредством регулаторите в отговор на законодателния неуспех.

Петро също упорства за пенсионна промяна и промени в трудовото законодателство.

Припомняме, че предходната година хиляди излязоха на антиправителствен митинг, който беше и против радикалните здравни промени, препоръчани от колумбийският президент.
 Хиляди излязоха на антиправителствени митинги в Колумбия
Хиляди излязоха на антиправителствени митинги в Колумбия

Те показаха неодобрение против опитите за промени в здравната и пенсионната система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР