Здравните инспектори следят за качеството на водата в Стара Загора,

...
Здравните инспектори следят за качеството на водата в Стара Загора,
Коментари Харесай

Старозагорци пият вода според нормите, уверяват от РЗИ след повторен анализ

Здравните инспектори наблюдават за качеството на водата в Стара Загора, осведоми шефът на РЗИ - Стара Загора доктор Ваня Карабойдева.

Според нея от Инспекцията вършат регулярен мониторинг при крана на потребителя на територията на област Стара Загора. В интервала 26 септември - 30 септември, чиновници на РЗИ - Стара Загора взеха проби от 11 пункта в Стара Загора, които са в разнообразни зони за водоснабдяване в града.

В три от пунктовете резултатите от направения разбор демонстрираха отклонения от условията за качеството на питейната вода по микробиологични индикатори .

За предприемане на незабавни ограничения са издадени две наставления до " Водоснабдяване и канализация " ЕООД - Стара Загора .

В изискванията на осъществяване на строително-ремонтни действия по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, от Регионалната здравна ревизия изискат от " ВиК " ЕООД - Стара Загора информация за ограниченията за възстановяване на качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели .

От водноснабдителното сдружение увериха, че се съблюдават всички ограничения както от страна на държавното водоснабдително сдружение , по този начин и от компаниите реализатори на строителните действия. Няма открити отклонения от индикаторите на питейната вода е открила повторна проверка от РЗИ, направена на  3 и 4 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР