Здравната обстановка у нас наподобява на това, което се случи

...
Здравната обстановка у нас наподобява на това, което се случи
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Мерките, които ни нагалаг две години не дават резултати

„ Здравната конюнктура у нас прилича на това, което се случи в Южна Африка, Англия, Съединени американски щати, Франция и така нататък, където се следи внезапно повишаване на инфектираните с Омикрон. За него към този момент се знае, че протича по-леко, популяризира се доста бързо и е на път да мине през цялото неболедувало до момента по натурален метод население. Ваксинираните явно ще го прекарват. Вече всеки, който се разкиха, разкашля и му потекат сополи, го диагностицират с коронавирус “, съобщи доцент Атанас Мангъров пред novini.bg.

По думите му за грипове и хреми, не се приказва и добавя, че във всички страни по света управляващите вкараха ограничаващи ограничения, като у нас те надалеч не са най-строгите. „ Но хората виждат, че там, където ползват най-крути ограничавания, броят на инфектираните непрестанно пораства. Особено през последните седмици, откогато се появи разновидността Омикрон. Погледнете по какъв начин в Съединени американски щати, където непрестанно постановат ограничавания, последните дни стигнаха до близо по 1 млн.души инфектирани дневно. Във Англия покосените от модикацията са до 200 000 дневно и така нататък “, споделя още лекарят.  

Според него без значение от имунизационния статус на популацията, броят на новозаразените пораства. Така ще продължи до момента в който Омикронът не мине през цялото население, което не го е карало по натурален път.

„ В този подтекст, за мен е необяснимо за какво управляващите в обособените страни не престават да принуждават по всевъзможен метод хората да се имунизират! От здравна позиция, това е безумно. Там, където са  сложени по две дози, изясняват на хората, че в случай че се имунизират 3-ти път няма да се срещнат с вируса. Където имат към този момент по три игли, се споделя да се имунизират 4-ти път, с цел да не се разболеят. Крайно време е управниците да стартират да мислят разумно и да проумеят, че по този метод не става “, счита още доцент Мангъров.

Според него това е безумство, което управляващите в Австралия вършат във връзка с първенеца по тенис Новак Джокович! Мангъров счита, че всичко е една грозна инценировка, която демонстрира степента на безумност, до която може да стигне един медицински фашизъм в страна като Австралия.

По думите му ограниченията, които ни постановат от две години, не дават никакъв резултат, само че все пак не престават да ги ползват. „ Все едно да промените бравата на своята врата, само че да продължавате да се пробвате да отключвате със остарелия си ключ. Няма да я отворите по този начин. Безспокои ме, че никой не го е еня да защищава хората, защото е явно, че тези ваксини не ги пазят. Но ме плаши стремежът да се набоцкат колкото може повече хора и колкото може повече пъти. Очевидно е, че не се получава, вижте Италия, Испания, Франция, Съединени американски щати, Израел и други какъв брой доста са имунизираните и по какъв начин там болестта пламва още веднъж и още веднъж “, добавя още Мангъров.

Той счита, че смъртността у нас е висока, тъй като „ здравната ни система е доста калпава “, а доста лечебни заведения са били затворени и не могат да обслужват тези, които преди са се лекували в тях.

„ Аз неведнъж съм казвал, че всички тези, които не са в тежка форма, би трябвало да се лекуват у дома. В болница да се одобряват единствено тези, които имат нужда да им се подава О2. Но никой не ме чува, лечебните заведения са претъпкани с пациенти, които не се нуждаят от хоспитализация “, споделя още той.

Мангъров поучава болните, които остават у дома да пият доста течности, да ядат повече плодове и течни храни, с цел да имат сили да се борят с инфекцията. „ Добре е да вземат по 1 аспирин от 100 мг един път дневно. Вирусът ускорява способността на кръвта да се съсирва, а ацетил-салициловата киселина/аспирин/ в дребни дози понижава тази заплаха. Аспиринът би трябвало да се пие в продължение на няколко месеца – 2-3-4, тъй като ковидът е дълготрайно заболяване. Острата фаза при него протича  за към 2 седмици, само че по-късно още 20-25 дни има признаци като изнемощялост, зашеметяване и така нататък.Най-тежко е сред 10-тия и15-тия ден, когато настъпват затруднения като дихателната непълнота. Това се случва, когато вирусът обхване такава част от белия дроб, че останалата, незасегнатата част, не може да покрива потребностите на индивида от О2. Няма смисъл да се влиза в болница, в случай че нямаш дихателна непълнота, единствено тъй като ти е нещо некомфортно “, поучава още лекарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР