Здравната болница на UC в Аурора, Колорадо в петък най-накрая

...
Здравната болница на UC в Аурора, Колорадо в петък най-накрая
Коментари Харесай

Болницата в Колорадо най-накрая призна, че е подрязала косата на старейшина лакота без негово разрешение

Здравната болница на UC в Аурора, Колорадо в петък най-сетне призна, че член на болничния личен състав е подрязал косата на 65-годишния старейшина на лакота Артър Джанис, без негово позволение или позволение на фамилията му.

Приемането идва след две седмици разпити от братята и сестрите Джанис и седмица след като  членове на Движението на американските индианци (AIM) стачкуваха на съображение, че болничното заведение изисква отговори.

Кийт Джанис, който приказва с Native News Online в събота, сподели, че болничното заведение е излъгала него и фамилията му, откогато са почнали да разпитват здравното заведение по кое време, за какво и кой е отрязал дългата до кръста коса на брат им. Те най-сетне „ признаха “ в петък, съгласно Кийт Янис.

Кийт Янис сподели, че е подал полицейски отчет в полицейското ръководство на Аврора в края на предходната седмица. По случая е назначен детектив. Първоначално детективът не стигна надалеч с болничния личен състав и му беше казано, че ще му би трябвало документално позволение от семейство Джанис, преди личният състав да може да приказва с него.

„ И по този начин, той се обади и получи законно позволение, правна клетвена декларация, която му дава пълномощия за достъп до всяка и цялата информация, отнасяща се до брат ми Арт, откогато той е в болничното заведение, ” сподели Кийт Джанис.

Свързани:  

Кийт Джанис даде законното позволение на детектива.

„ Още на идната заран от университетската болница в Колорадо се обадиха и споделиха, че най-сетне са си признали, решили са, че няма да ни лъжат повече. Те в действителност подстригват косата на Арт “, сподели Кийт Джанис. Казаха му, че в болничното заведение подстригват брат му, с цел да не получи рани от залежаване. И по този начин, те го подстригаха и изхвърлиха косата му.

Арт Янис, който е обичаен лакота, който не има вяра в подстригването на косата си, носи косата си дълго време от дете. Сестра, открита в косата на Арт, беше подстригана късо по време на видео диалог, с цел да разиска продължаващото му лекуване с личния състав на UCHealth.

Арт Джанис е под грижите на UCHealth, откогато той излетя от Рапидс Сити, Южна Дакота през август. Арт Джанис за първи път е признат в болница в Рапид Сити за болки в корема, породени от кръвни съсиреци. Болницата в Рапид Сити не можа да обезпечи съответното здравно лекуване, тъй че Арт Джанис беше изпратен в UCHealth.

Докато беше под грижите на UCHealth, той получи инфаркт и инсулт. Инсултът му попречи да приказва и неговите братя и сестри вършат медицински решения от името на брат си.

Кийт Джанис, който живее в Кайл, Южна Дакота, желае да се върне в Колорадо при започване на идната седмица, с цел да бъде до брат му, до момента в който фамилията взема решение идващите стъпки, които да предприеме, в случай че има такива, против UCHealth.

„ Наистина е мъчно да се свършат нещата тук, в Южна Дакота. Опитвам се в действителност да събера пари, с цел да се върна към Колорадо. Мисля, че и на хората им е доста мъчно “, сподели Кийт Джанис.

В събота, 18 ноември 2023 година, Кийт Джанис откри акаунт в GoFundMe, с цел да набира средства за пътешестване, осъществяване на повече проверяваща работа, обвързвана на косата на Арт Джанис, която е подстригана без негово позволение.

UCHealth беше оповестена от U.S. News & World Report за най-хубавата болница в Колорадо за 2022-2023 година

За създателя: „ Леви " Затишие преди бурята " Рикерт (Prairie Band Potawatomi Nation) е създател, издател и редактор на Native News Online. Рикерт беше почетен с премията за най-хубава колона за 2021 година в родната медия за печатна/онлайн категория от Асоциацията на индианските публицисти. Той служи в консултативния съвет на Асоциацията на кореспондентите на мултикултурните медии. С него можете да се свържете на [email protected]. "

Контакт: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР