Здравната агенция на Швеция препоръча днес хората на възраст над

...
Здравната агенция на Швеция препоръча днес хората на възраст над
Коментари Харесай

Швеция предлага втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19 за хората над 80 години

Здравната организация на Швеция предложи през днешния ден хората на възраст над 80 години да си създадат втора реваксинация против COVID-19, с цел да се предпазят от намаляване на имунитета на фона на разпространяването на разновидността Oмикрон, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30649
Препоръката обгръща и всички хора, живеещи в старешки домове, както и такива, които имат болногледачи у дома в границите на стратегии за обществено подкрепяне.

Втората подсилваща инжекция би трябвало да бъде сложена минимум четири месеца след първата бустерна доза, се споделя в изказване на организацията.

Швеция доближи рекордни равнища на инфекции по-рано тази година, защото Омикрон се популяризира бързо в цялата страна, добавя Българска телеграфна агенция.

Но управляващите разчитат, че подсилващите дози ваксина и по-леките признаци на новия вид на вируса ще понижат натиска върху опазването на здравето, отстраниха рестриктивните мерки и понижиха броя на тестванията този месец.

Инфекциите остават необятно публикувани и Агенцията по опазване на здравето съобщи, че през последните седмици е регистриран възходящ брой случаи измежду групите с по-голям риск от съществени изкарване на заболяването - като да вземем за пример при жителите на старешки домове.

" Бустерната доза ускорява отбраната. Затова считаме, че хората на 80 и повече години ще имат изгода от втора бустерна доза ", съобщи основният епидемиолог Андерш Тегнел.

Както и при първия кръг бустерни дози, инжекциите би трябвало да се състоят от ваксини на " Пфайзер/Бионтех " или " Модерна ", съобщи организацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30649  В област Плевен заболеваемостта от COVID-19 понижава В област Плевен заболеваемостта от COVID-19 понижава  Проф.Мира Кожухарова: Не се чака нова вълна на Коронавирус

Проф.Мира Кожухарова: Не се чака нова вълна на Коронавирус  Проф. Мира Кожухарова: Не се чака нова вълна на Коронавирус Проф. Мира Кожухарова: Не се чака нова вълна на COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР