Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Стефан Стоянов, заместник-кмет Oбразование, бизнес

...
Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Стефан Стоянов, заместник-кмет Oбразование, бизнес
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на ключовата улица Владая в Пловдив

Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Стефан Стоянов, заместник-кмет „ Oбразование, бизнес развиване и европейски политики “, и Иван Стоянов, кмет на регион „ Източен “, през днешния ден дадоха старт на ремонта на ул. „ Владая “ със алегорична първа копка.Проектът включва реорганизация на част от улицата и връзката ѝ с бул. „ Марица “ по проекта за развиване на Многофункционална зона „ Изток “, повреждане на остаряла паважна и тротоарна настилка, създаване на пътна структура и на кръгово кръстовище (точно преди разделянето на ул. „ Владая “ с ул. „ Правда “).

Бюджетът за плана възлиза на 2,7 млн. лева От тази сума 1 млн. лева са отпуснати от Министерски съвет поради инвестицията от клас „ А “ на водещата компания BTLIndustriesв зоната. Продължението на ул.„ Владая “ до бул. „ Марица-юг “ ще обслужва освен квартала към някогашната болница „ Пулпудева “, само че и новата индустриална база на BTL, в която компанията влага над 20 млн.лв.

В поръчката за ремонт на ул. „ Владая “ е заложено още построяването на велоалея, бордюри, тротоари, ново улично осветяване и светофарни уредби, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания, изграждане на водопроводна и канализационна мрежа, на тръбна канална мрежа и кабелни шахти.

Новата инфраструктура е от значително значение за основаването на условия за бъдещи евентуални вложители и за асимилиране на територията към новия цех на BTL Industries посредством свързващи пътни връзки, които ще допринесат за транспортната, логистичната и информационна досегаемост на зоната към ул. „ Владая “ и прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Миналата година BTL Industriesстартира градежа на своята нова индустриална база в региона. Инвестицията в плана надвишава 20 млн. лева, като проектите са той да бъде приключен до 2023г. Новата база, в която ще се създава цялостното портфолио от съвременна здравна инсталация на BTL, ще заема над 25 000 кв. м. застроена повърхност и ще сътвори над 500 нови работни места, допринасяйки заикономическото развиване на района. По-голямата част от производството ще бъде квалифицирано зa изнoc в над 110 страни на 6 ĸoнтинeнтa.

Модерният дизайн на фабриката и всеки подробност по плана са планувани с мисъл за запазване на околната среда и усъвършенствани запаси. Плановете включват да бъдат инсталирани слънчеви панели на покрива на индустриалната база, които да задоволяват огромна част от енергийните потребности на постройката, да се събира дъждовна вода за противопожарни потребности и топлинни батерии, което ще увеличи успеваемостта на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще способства към понижаване на потреблението на ток.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР