Здравето на момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика е

...
Здравето на момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика е
Коментари Харесай

Илиана Раева: Здравето на момичетата е най-важно

Здравето на девойките от националния отбор по художествена гимнастика е най-важно и то не би трябвало да бъде рискувано, даже за международно състезание. Това съобщи пред bTV президентът на българската федерация Илиана Раева.

По-рано през днешния ден (26 октомври) стана ясно, че девойките на треньора Весела Димитрова, които са олимпийски шампионки от Игрите в Токио, няма да се борят за орден на международното. Състезанието трябваше да бъде последно за тях като тим в професионалните им кариери. Причината е контузия на Лаура Траатс. Раева посочи, че става дума за дискова херния.

Снимка: Reuters

" Лаура е получила много мощни болки и нашият лекар е споделил, че не би трябвало да се рискува и не би трябвало да играем. Контузията ѝ е дискова херния. Няма нищо по-важно от здравето на девойките. След като докторът е споделил, няма да играят. Добре са девойките. Те реализираха най-големия си връх. Нищо съдбовно не се е случило ", безапелационна е Раева.

България ще има две представителки в самостоятелната конкуренция. Боряна Калейн и Татяна Воложанина стартират присъединяване си на международното състезание на следващия ден (27 октомври).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР