Здравето на децата трябва да се третира като елемент от

...
Здравето на децата трябва да се третира като елемент от
Коментари Харесай

Експерти: Националната детска болница може да е само държавна

Здравето на децата би трябвало да се третира като детайл от националната сигурност. Винаги, когато има проблем в системата, той става народен проблем. Най-тежките случаи се насочват към държавните лечебни заведения, най-скъпите процедури се извършват в държавните лечебни заведения. Това сподели шефът на Специализираната болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ доктор Благомир Здравков на конференция през днешния ден, отдадена на проблемите на детското опазване на здравето и националната детска болница.

На конференцията педиатри и представители на цивилен организации настояха страната да влезе във функционалностите си във връзка с детското опазване на здравето, защото по думите им никоя частна организация не разполага с ресурса да обхване всичките му аспекти.

„ Изграждането на огромна частна детска болница ще изтегли фрагменти на пазарен принцип, първо дават на лекарите огромни заплати, само че това ще докара до непълни екипи в държавните детските клиники, които сега съумяват да обслужат пациентите в синхрон “, сподели още доктор Здравков.

„ Нямаме задоволително фрагменти, нямаме финансиране, липсва целокупност на педиатричната грижа, а постоянно сме пледирали да се обезпечат тези условия под един покрив. Най-вече липсват детски медицински сестри, а е невероятно експертите да бъдат построени за къс интервал “, сподели ръководителят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко.

Според проф. Анна Кънева от Национална кардиологична болница частните организации, искащи да изградят детска болница, не са наясно с цената на оборудването, медикаментите и грижата в едно такова поделение.  

Очаквайте детайлности

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР