Здравен барометър – нова гражданска инициатива насочена към наблюдение, анализ

...
Здравен барометър – нова гражданска инициатива насочена към наблюдение, анализ
Коментари Харесай

Проф. Вълчев стартира гражданската инициатива Здравен барометър

Здравен барометър – нова гражданска самодейност ориентирана към наблюдаване, разбор и оценка на положението, успеваемостта, устойчивостта и развиването на системата на опазване на здравето в България, започва проф. Даниел Вълчев, някогашен зам.-министър ръководител и министър на образованието.

Той ще показа обществено самодейността на следващия ден от 10.00 часа в Бална зала на хотел „ Интерконтинентал “.

По време на представянето проф. Даниел Вълчев дружно с проф. Тодор Кантарджиев ще очертаят главните групи знаци, употребяваната методология, евентуалните източници на информация и периодичността на обществените представяния на самодейността. „ Опитът, насъбран при подготовката на Юридически барометър, ни дава самочувствието да стартираме новата самодейност Здравен барометър, ориентирана към наблюдаване, разбор и оценка на положението, успеваемостта, устойчивостта и развиването на системата на опазване на здравето в България на основата на преди всичко количествени индикатори. Доколкото развиването на здравната система е функционалност и на доверието на обществото към нея, анализът ще включва и от време на време изследване на публичното мнение ", споделя проф. Даниел Вълчев за самодейността, който е и началник на плана.

„ Проектът ще се реализира от преносим екип от здравни специалисти, адвокати и икономисти с опит в ръководството, създаването на политики и подготовката на планове на закони и други нормативни актове. Методологията на проучването ще включва система от справедливи знаци, изследващи разнообразни аспекти на системата на опазването на здравето, които биха разрешили да се вършат справедливи заключения и да се избегне постоянно открояващата се податливост за случайни ценностни съждения и преднамерени политически оценки “, добавя още той.

Освен количествен разбор на главните индикатори проучването ще слага акцент и върху значими проблеми, свързани със здравната политика, като освен дефинира главните провокации и проблеми, само че и предлага съответни решения. Ще бъде предлаган и разбор на съществени нормотворчески начинания в региона на опазването на здравето. Наред с това, Здравен барометър ще отделя особено внимание и ще разпространява положителните образци и положителните практики в опазването на здравето, споделят  още уредниците.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР