Зданието е неизползваемо от години Историческата сграда на бул.“Булаир“ 5б,

...
Зданието е неизползваемо от години Историческата сграда на бул.“Булаир“ 5б,
Коментари Харесай

Дават на пожарната историческата сграда на бул.“Булаир“

Зданието е неизползваемо от години

Историческата постройка на бул. “Булаир “ 5б, която от години се разрушава, ще бъде предадена на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, оповестиха от регионална администрация Бургас. От известието излиза наяве, че процедурата по прехвърлянето на собствеността към този момент е почнала.

По информация на Флагман.бг бургаската пожарна ще я употребява за административни потребности.

Само преди седмица от Община Бургас приканиха Областна администрация да предприеме ограничения за решаването на този проблем.

Резултатът е налице и следва прекачване на триетажното здание към Министерство на вътрешните работи и РДПБЗН.

Първите стъпки бяха подхванати още по времето на ексобластния шеф Стойко Танков ( ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ ), който предложи парцелът да се даде на обществено ведомство и да бъде реконструиран. Часове по-късно известие със постройката се случи случай – избухна огромен пожар, който още повече утежни положението й. Арестувани бяха четирима клошари, които твърдяха, че са провокирали огъня от нехайство.

Сградата не е монумент на културата. Има два корпуса с общо РЗП от 690 кв.метра. Историята на парцела демонстрира, че той е издигнат за обществени жилища през 50-те години на предишния век. Триетажната къща бе запечатана през 2019 година, откакто се оказа, че е рискова за ползвателите си и стана дом на клошари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР