Заземяването е познато още като Earthing (ъртинг) или grounding (граундинг).

...
Заземяването е познато още като Earthing (ъртинг) или grounding (граундинг).
Коментари Харесай

Тревожност, умора и често боледуване? Опитайте заземяване!

Заземяването е познато още като Earthing (ъртинг) или grounding (граундинг). Заземяването ви разрешава да подобрите връзката си с природата, като непосредствено " свържете " тялото си със Земята. Практикуващите заземяване считат, че естествения електрически заряд на Земята връща салдото в организма и по този начин усъвършенства психическото и физческото здраве.

Заземяването понижава хроничната болежка, честотата на възпалителни процеси в тялото, напрежението, тревогата и депресията. Смята се, че тази техника възвръща връзката сред тялото и електрическите потоци на Земята.

Кога заземяването може да ви помогне?
Заземяването е процедура, която може да ви помогне в случаи на:
Депресия и тревога Хронична отмалялост Проблеми със сърцето Бърнаут Посттравматично разстройство Болки и инфектиране, зачестили възпалителни процеси в тялото

Заземяване - видове практики
При заземяването има директна или индиректна връзка сред тялото и Земята. Ето няколко вида:
Ходете боси на открито Лягайте/ сядайте на земята Плувайте или се къпете в естествени басейни Градинарствайте без ръкавици

Как да практикувате заземяване
Разходете се боси - намерете прелестно местенце измежду природата, където да се разноските боси. Може да е на поляна, край водоем или на брега на морето. На правете нищо друго, просто се разхождайте и осъзнавайте всяка стъпка и чувството, което ви носи.

Прегърнете дърво - сигурно в парка сте виждали хора, прегръщащи дървета. Макар мнозина да ги гледат необичайно и да се подсмихват, това за тях е още един метод да се заредят от силата на природата. Опитайте и вие. Прегърнете дърво, поемете си надълбоко въздух и издишайте, концентрирайте се върху дъха и чувството.

Градинарствайте с голи ръце - градинарството единствено по себе си е лечебно занятие, само че е и метод да се заземите. Усетете почвата сред пръстите си, обръщайте внимание на възприятието за хладката пръст по ръцете, за формите на корените на растенията, за ароматите.

Отделяйте по половин час на ден за някоя от тези практики или за по малко от някои от тях.

 Добави изложение

Ползи от заземяването
Полезно при отмалялост и проблеми със съня

Изследвания демонстрират, че практикуването на оказва помощ при хронична отмалялост. То е потребно и при проблеми със съня, като единствено след няколко дни се усилва продължителността на съня, а събужданията понижават.

Подобрява имунитета

Някои откриватели имат вяра, че земята свързва всички живи кафези посредством жива матрица, държана посредством електрическа проводимост. Това е сходно на ролята на антиоксидантите като имунна защитна система, която възвръща естествения имунитет на тялото, като се свързва с матрицата.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР