Заявяване на целева помощ за отопление, издаване на служебна бележка

...
Заявяване на целева помощ за отопление, издаване на служебна бележка
Коментари Харесай

Пощите предоставят безплатни социални услуги

Заявяване на целева помощ за отопление, издаване на служебна записка за засвидетелствуване на регистрация на търсещ работа и отпущането на еднократна помощ при раждане на дете са измежду услугите, които " Български пощи стартират да дават от на следващия ден гратис.

Пилотният план стартира да се ползва от Централната поща в София и пет станции в:

• с. Селановци, област Враца.

• гр. Баня, област Пловдив.

• с. Маринка, област Бургас.

• с. Крушовица, област Плевен.

• с. Игнатиево, област Варна.

Пилотната самодейност под ръководството отрасловия за пощите вицепремиер в оставка Калина Константинова се реализира в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта и

Министерството на електронното ръководство. Тя е част от плана " Дигитална промяна на Български пощи и даване на сложни услуги ", който следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.

С обща инвестиция от над 100 млн. лева ще се извърши освежителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на плана ще усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места и ще сътвори улеснение, спестявайки на жителите време и средства за пътешестване. Едновременно с това ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи, се споделя в известие от кабинета на вицепремиера.

" Благодарение на новото управление, което въпреки и краткотрайно да е отпред на " Български пощи ", бе

създаден подробен и извънредно професионален бизнес проект, с който всяко последващо управление, в случай че има капацитет и предпочитание, ще трансформира пощите в печелившо дружество единствено до няколко години ", разяснява Константинова.

За предходната година пощите бяха на загуба в размер на 13 млн. лева, а след хакерската офанзива, блокирала активността на компанията, Константинова смени управлението, което я беше подценило. Планът на ръководещите е да трансфорат " Български пощи " в " едно гише " за административни услуги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР