Заявления за гласуване, включително и по електронен път, могат да

...
Заявления за гласуване, включително и по електронен път, могат да
Коментари Харесай

Росица Матева: Карантинираните след 26.09 могат да подадат заявление там, където има подвижни секции

Заявления за гласоподаване, в това число и по електронен път, могат да подават хора, които след 26 септември са карантинирани, това обаче може да стане там, където има открити преносими изборни секции за хора с трайни увреждания. Това заяви за Радио Варна Росица Матева, представител на ЦИК.

Членовете на съответната комисия първо ще отидат при хората с трайни увреждания, след което ще облекат защитни костюми и ще посетят карантинираните, поискали да гласоподават, изясни Матева.

Първо в тези секции ще гласоподават гласоподавателите с трайни увреждания. След това членовете на секционните комисии би трябвало да облекат защитни облекла и защитни средства, чак по-късно карантинираните могат да гласоподават, изясни Матева.

Кметовете на общини би трябвало да дефинират времето в изборния ден - по кое време ще гласоподават хората с трайни увреждания, времето за преобличане на членовете на СИК и времето в което ще гласоподават карантинираните. Има напътствие, при положение, че има прекалено много подадени заявки за гласоподаване, в тази СИК гласуването да стартира в пет часа сутринта, добави още говорителката на ЦИК.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР