Заявката на САЩ за готовност да предостави на Украйна допълнително

...
Заявката на САЩ за готовност да предостави на Украйна допълнително
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ предупреди САЩ да не пресичат червените линии

Заявката на Съединени американски щати за подготвеност да даде на Украйна в допълнение въоръжение, включително и ново, потвърждава че  Вашингтон е участник в спора . Това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, във връзка обещанието на Съединени американски щати да даде военна техника на Киев, осведомят от ТАСС.

" Решението на Русия да нанесе удари с високоточни оръжия по инфраструктурните обекти на Украйна стана в отговор на терористичните актове на нашата страна, отговорността за която напълно е на киевския режим , сподели дипломатът, представен от пресслужбата на съветското посолство в Съединени американски щати.
 Съединени американски щати уверени, че Украйна би трябвало да превземе Херсон преди зимата
Съединени американски щати уверени, че Украйна би трябвало да превземе Херсон преди зимата

Това ще й обезпечи преференциална преговорна позиция

Не сме очаквали друга реакция. Единствено одобряваме поръчката на американското управление да поддържа (президента на Украйна Владимир) Зеленски с спомагателни доставки на военна продукция, включително и нови мостри. Това още един път удостоверява обстоятелството, че Вашингтон става участник в спора ".

" Подобно подпомагане, както и помощта на Киев за разузнаване, инструктори и насочване по водене на бойни дейности - това е пътят за увеличена ескалация и усилване на риска от сблъскване сред Русия и НАТО. Още повече, че оръжията се употребяват от Украйна против гражданска инфраструктура, жилищни домове ", акцентира Антонов.
 Инцидент на Керченския мост към Крим Обновена
Инцидент на Керченския мост към Крим

Не е ясно какво е провокирало детонацията.

" Призоваваме Съединени американски щати и техните съдружници да не пресичат " алените линии " до които са се доближили компактно. Да спрат да натоварват режима със смъртоносни въоръжени я. Това единствено ще докара до нови жертви и опустошения, в допълнение удължение на спора ", добави съветският дипломат.

Американският президент Джо Байдън в телефонен диалог с украинския си сътрудник Владимир Зеленски в понеделник увери, че Вашингтон счита да продължи да оказва военна помощ на Киев, в това число доставянето на " модерни системи за противовъздушна защита ".

Руският президент Владимир Путин съобщи по-рано на оперативно съвещание с членовете на Съвета за сигурност за нанесени масирани удари по енергийни и военни обекти в Украйна. По думите на Путин, " в случай че украинските управляващи продължат терористичните актове на територията на Русия, отговорът ще бъде нечовечен. Путин дефинира гърмежа на цистерна на Керченския мост на 8 октомври като терористичен акт и упрекна украинските спецслужби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР