Заявка от английската Висша лига и Мейджър лийг сокър в

...
Заявка от английската Висша лига и Мейджър лийг сокър в
Коментари Харесай

Утре ще обсъждат нови предложения за промяна в правилата на футбола

Заявка от британската Висша лига и Мейджър лийг сокър в Съединени американски щати за потреблението на краткотрайни смени за играчи при подозрение за мозъчно разтърсване ще бъде разисквана на съвещание в сряда на юридическия отдел на управителния орган на международния футбол - ФИФА, оповестява организация АП.

Двете шампионати бяха подкрепени и от френската Лига 1 в желанието за по-гъвкави правила при травмите на главата през идващия сезон, който в Съединени американски щати стартира на 25 февруари, откакто в началото настояването бе отхвърлено през юни от отдела, прочут като ИФАБ.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и ИФАБ поддържат вид, при който тимовете да могат да вършат спомагателна промяна, само че непрекъсната, с която да се заменя състезател, при който има съмнения за комоцио.
 Швейцарската прокуратурата привика Джани Инфантино на разпит
Швейцарската прокуратурата привика Джани Инфантино на разпит

Вижте детайлности

При актуалната обстановка по време на Световното състезание по футбол в Катар през ноември вратарят на Иран Алиреза Бейранванд продължи да играе откакто получи лекарска помощ в продължение на няколко минути след конфликт със съотборник при провалянето с 2:6 от Англия. Малко по-късно стражът бе сменен и изнесен от терена на носилка.

Вътрешните шампионати и Съюзът на професионалните футболисти - ФИФПро има вяра, че краткотрайните смени са бърза реакция при контузии на главата и дават опция на лекарския щаб да направи всичко належащо без да бъде притискан от това, че мачът би трябвало да продължи без въпросния играч. Според генералния секретар на ФИФПро Йонас Бер-Хофман настоящето предписание, че " в случай че футболистът е под подозрение, би трябвало да бъде изваден от игра " не е съответно.

ФИФПро лобира пред ИФАБ по въпроса, заемайки позицията, че " изискванията за пълностоен обзор за взимане на клинично решение са възпрепятствани от обичайните спортни правила ". От организацията считат, че са нужни до 10 минути за обзор в сходна обстановка и по-късно краткотрайната промяна може да стане непрекъсната, в случай че контузеният футболист не може да продължи.

Бер-Хофман съобщи, че управленията на футбола в Англия и Съединени американски щати оглавяват желанието за спор и изследване по тематиката за контузиите на главата в спорта.

Утрешното съвещание ще се организира на стадион " Уембли " в Лондон, Англия и би трябвало да дефинира формалния дневен ред за годишната среща на ИФАБ, планувана за 4 март.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР