"Завръщане в България, и добрата новина! За шести път най-доброто

...
"Завръщане в България, и добрата новина! За шести път най-доброто
Коментари Харесай

Край на "Франкофоли" в Благоевград! Отива в...

"Завръщане в България, и положителната вест! За шести път най-хубавото издание ще бъде в София ", това разгласи на stranicata си във Facebook шефът на festiwala Ле "Франкофоли " Жерард Понт, с което даде да се разбере, че поставя завършек на фестивала в Благоевград, оповестява struma.com.

Тазгодишният фестивал ще се организира на летището в столицата на 19 и 20 юни, прецизира още Жерар Понт.

Новината попари очакванията на хиляди почитатели на френската музика в Благоевград, за които фестивалът бе дълго чакана среща със международно известни имена в музиката. Провеждането му в Благоевград, пет следващи години, съживен с неимоверни старания и доста работа от екипа "Камбитов ", фестивалът, придаваше европейски тип на регионалния център и привличаше в Благоевград ценители от България и Европа.

5-те му издания изпълваха новия парк Македония с младежи, а организацията бе на международно равнище, такава бе оценката на френския екип на изданието за работата на екипа Камбитов. Обидени са очевидно французите на Благоевград, откакто са сменили мястото на провеждането на фестивала. Припомняме, че фестивалът Франкофоли бе шумно коментирана тематика в предизборната акция на претендентите за кметове и най-много на новия кмет Румен Томов.

Говореше се, че Фестивалът е бил извънредно скъпо мероприятие, че мястото му не е в парк "Македония ", там не било уместно, че можело да се направи из целия град на разнообразни подиуми, споделяше кмета Томов, което очевидно е шокирало Жерар Понт и екипа му, основали взаимно с българските си сътрудници в предходния управнически екип стройна организация на събитието, предавано по европейски и международни малките екрани и предизвикващо вниманието на голям брой непознати осведомителни организации.

Парк Македония бе утвърдено място за осъществяване на този огромен фестивал, защото дава опция за вдишване на десетки хиляди ценители на музиката и дава отговор на всички условия за построяването на сцена, подобаваща за международни музикални събития. Липсата на партньорски разговор сред новата администрация и френския екип, евентуално също е дало своето въздействие върху решението на екипа на Жерар Понт.

Припомняме, че месеци преди изданията на фестивала французите идваха в Благоевград, с цел да прецизират до най-малкия подробност организацията по това грандиозно събитие.

"При подготвянето на този неповторим по рода си фестивал ние като екип инвестирахме доста старания, доста работа и непрестанно бяхме в разговор с френските ни сътрудници.

След доста неприятни оценки за фестивала и многото му недостатъци, които се откриха в предизборната акция, евентуално френския екип на изданието не е разкрил сътрудници в новия управнически екип, което е определило и решението им за смяна на мястото на провеждането му ", разяснява сбито през днешния ден някогашният кмет Атанас Камбитов, новината, която Жерар Понт пусна в мрежата.

“Les Francofolies” е най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика, който се състои всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. Българското издание на фестивала се организира в последните 5 години в Благоевград и докара в регионалния център международно известни звезди като: Лаура Перголизи, Дан Балан, Моранди, Кенджи Жирак, Имани, Метр Гимс, Инна, Венсал Винел и доста други.

Голяма загуба е неналичието на Франкофоли за Благоевград, във времето на фестивала градът бе цялостен, заведения за хранене и хотели се пукаха по шевовете. Благоевград бе част от Европа... Жалко!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР