Заводът за камини за пелети Марели системс ще увеличи производството

...
Заводът за камини за пелети Марели системс ще увеличи производството
Коментари Харесай

След камините "Марели системс" ще произвежда и термопомпи и конвектори

Заводът за камини за пелети " Марели системс " ще усили производството си в Симитли и ще добави нови артикули към листата си. Компанията ще влага над 5 млн. лева в линии за термопомпи въздух-вода и конвектори за отопление и изстудяване. Проектът ще докара и до растеж на заетите с към 50%. За инвестицията си компанията неотдавна получи документ за поддръжка от страната.
Растящ бизнес
Самото сдружение е основано през 2005 година и сега е записано в София, само че индустриалната му база се намира в Симитли. Фабриката създава главно камини и котли на пелети и е най-вече експортно насочена. " Изнасяме за повече от 18 страни в Европа, от тази година и в Канада. Българският пазар ни е дребен дял - не повече от 10-12% ", сподели притежателят и шеф на сдружението Георги Чимев. Новата инвестиция в този момент ще разшири производството с термопомпи и конвектори, което по думите на Чимев ще стане още тази година.
Във фабриката в Симитли работят 225 души, още 115 ще бъдат наети след разширението Източник: Марели системс
През последните години приходите на " Марели системс " устойчиво порастват и компанията на два пъти попада в класацията на " Капитал " " Гепард " на най-динамичните дребни и междинни компании в бранша на машините и оборудването. Успоредно с това се усилват и заетите (виж таблицата), като към февруари 2022 година в предприятието работят 225 души. С подготвяния план броят им ще нарасне с още 115 души.
Реклама Инвестиции
Зад този растеж стоят и поетапни вложения в производството. Миналата година компанията е завършила план по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " на стойност 437.5 хиляди лева, от които 131 хиляди лева са били лично финансиране. Със средствата компанията е купила линия за автоматизирано боядисване на елементи, което е довело до повишение на качеството и понижаване на разноските.

Справка в Имотния указател пък демонстрира, че през последните две години " Марели системс " е купила два имота в Симитли с обща повърхност 6.4 дка, които ще й разрешат да извърши новите си проекти.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР