КНСБ и КТ Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот, обявиха, че

...
КНСБ и КТ Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот, обявиха, че
Коментари Харесай

КНСБ и КТ "Подкрепа" в стачна готовност, ако държавата им вземе печалбата за 2022 г. от ВМЗ-Сопот

КНСБ и КТ „ Подкрепа “ във ВМЗ – Сопот, оповестиха, че не са съгласни страната да прибере 100% от тяхната облага за предходната година. Предложението е залегнало в плана за бюджета, който се чака депутатите да дебатират на първо четене в околните дни.

Двата синдиката в държавната оръжейница са изразили безпокойството и несъгласието си в писмо, изпратено до премиера Николай Денков, до министъра на стопанската система Богдан Богданов и до ръководителя на Съвета на шефовете на ВМЗ Ивайло Кънев.

„ Отчисляването на 100 % от чистата облага за 2022 година на процедура ще обезкърви предприятието. Инвестиционната стратегия за модернизиране, разширение на индустриалния потенциал и поправяне на сградния фонд за възстановяване на изискванията на труд ще би трябвало да бъде прекъсната. Вече са поръчани и авансирани машини и уреди, няма да могат да бъдат изплатени, а за неизпълнението на договорите ще се начисли наказателна клауза “, пишат синдикатите.

Те упорстват да се преразгледа разпореждането във връзка с ВМЗ – Сопот, като декларират, че в противоположен случай са подготвени на протестни дейности.

Според докладите на ВМЗ облагата за първото тримесечие на 2023 година е в размер на близо 40 млн. лева Към 30 септември 2022 година сдружението е спечелило съвсем 68,8 млн. лева

Персоналът в държавната оръжейна компания е повишен от 3623-ма души през предходната година на 3939 служащи през тази.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР