Заводът за калцинирана сода в Девня обяви план за намаляване

...
Заводът за калцинирана сода в Девня обяви план за намаляване
Коментари Харесай

Заводът за калцинирана сода в Девня ще намали въглеродните емисии за производство на енергия

Заводът за калцинирана сода в Девня разгласи проект за понижаване с 20 на 100 на въглеродните излъчвания за произвеждане на сила, оповестиха от пресслужбата на " Солвей Соди ". За задачата един от съществуващите котли в предприятието ще бъде приспособен за увеличение на комбинираното изгаряне на биомаса.

Тя ще е от друг генезис, в това число локални пелети от боклуци от слънчоглед. Предвижда се котелът да влезе в употреба през ноември тази година.

Проектът е първият значим стадий в прехода на компанията от потребление на изкопаеми горива към по-устойчива и чиста сила и е в цялостно сходство с амбициозната стратегия на " Група Солвей " за екологична и обществена отговорност " Един Солвей/Една Планета ", чиято цел е постигане на въглеродна индиферентност до 2050 г. 

Заводът за произвеждане на синтетична калцинирана сода в Девня е най-големият в Европа, както и едно от водещите индустриални предприятия в България.

Неговата продукция има необятно приложение в производството на стъкло, на перилни и почистващи препарати, в металургията, силикатите и стъклените нишки, се напомня в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР