Заводът за боеприпаси във видинското село Горни Лом, където при

...
Заводът за боеприпаси във видинското село Горни Лом, където при
Коментари Харесай

Горни Лом настръхна, гръмналият завод ще работи отново

Заводът за муниции във видинското село Горни Лом, където при гърмеж преди три години починаха 15 души, към този момент е с нов притежател и стартира работа, оповестява Българска национална телевизия.

Намеренията му са да стартира производството, което няма да е рисково. На територията на завода към момента са останалите от предходния притежател необезвредени противопехотни мини. Заради опасенията на хората от различен случай, кметът на община Чупрене, на чиято територия е предприятието, подаде сигнали до две министерства.

Намеренията на новия притежател са предприятието да проработи от идната година и да създава патрони. За локалните хора предлагането към момента е неразбираемо.

С помощта на неправителствени организации Димитър Димитров, който загуби сина си при гърмежа преди три години, е провел свое следствие за новия вложител. Казва, че съгласно комерсиалния указател компанията е записана в Единбург, Шотландия, с едноличен притежател и капитал 5 000 лв..

Според кмета на общината терзанията на хората са поради към момента необезвредените противопехотни мини, които са в завода. Тревогата е и поради нарасналата заплаха от пожари през лятото. " Самият цех се намира покрай път. Има някаква заплаха вероятно от пожари. Може би да стигне, не дай си Боже да се случи, само че може да стигне до складовите пространства. Другият миг е терзанието на хората от продължителното стоене на тези муниции. Продължителното стоене дали съставлява някакъв риск? ", показва Костин.

В Горни Лом не знаят и дали защитата от двама души на терена от 350 декара е задоволителна.

За опасенията са отправени сигнали до министъра на защитата и министъра на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР