Заводът край Пловдив вече произвежда няколко различни продукта изключително за

...
Заводът край Пловдив вече произвежда няколко различни продукта изключително за
Коментари Харесай

Latecoere разширява завода си край Пловдив с инвестиция за 5.5 млн. лв.

Заводът край Пловдив към този момент създава няколко разнообразни продукта извънредно за Airbus

© Надежда Чипева Френската компания Latecoere уголемява производството на авиационни съставни елементи в завода си край Пловдив с инвестиция за 5.5 млн. лева Това стана ясно, откакто в края на предходната седмица " Латекоер България " получи инвеститорски документ за плана си " Сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан Airbus A350 ".

Новият завод

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изпълнението на плана действително стартира през март тази година и самото строителство към този момент е приключило, като сега компанията дооборудва новия завод. Той прибавя към 4 хиляди кв.м повърхност към 5-те хиляди кв.м на първото индустриално хале. Допълнителното произвеждане ще обезпечи нови 35 работни места към работещите към този момент близо 200 души в завода, споделиха от икономическото министерство.

Носовата част на Airbus е нов артикул за българското дружество. Когато заводът беше открит през предходната година, продуктовата листа включваше шкафове за авиационно съоръжение за няколко модела самолети, а малко по-късно беше добавено и произвеждане на самолетни порти. Дейностите по сглобяването на носовата част се извършват в новото помещение, което е построено в съседство със съществуващото.

Инвеститорът

По първични оценки общата инвестиция в завода край Пловдив би трябвало да доближи 15 млн. евро. Според съглашение с българското държавно управление с нея се признават старите офсетни задължения на Airbus по доставката на френски хеликоптери, защото продукцията на " Латекоер " ще е извънредно за самолетния колос. Очакванията на френската група са пловдивският цех да стартира да работи на облага от третата година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР