Завод за соларни панели, който няма аналог в цяла Европа,

...
Завод за соларни панели, който няма аналог в цяла Европа,
Коментари Харесай

Завод за соларни панели, без аналог освен в Германия, ще се строи край Пловдив

Завод за слънчеви панели, който няма аналог в цяла Европа, като се изключи Германия, ще бъде издигнат в индустриална зона " Тракия " край Пловдив .

Това заяви на брифинг, отдаден на обезщетенията поради цената на тока и природния газ, министърът на енергетиката Александър Николов.

Стойността на инвестицията ще е към 300 милиона лв., като работата по създаване на предприятието ще стартира следващата година , разбра се от думите на Николов.

" Има и положителни вести. Успоредно с създаването на механизъм за обезщетения работим и по стратегически партньорства с ясно изразени капиталови планове. Следващата година в България ще има цех за слънчеви панели и развоен център на стойност над 150 милиона евро ", сподели той.

Въпросната мощ ще бъде построена от една от водещите компании във ВЕИ бранша в международен мащаб . Освен това заводът ще бъде напълно съгласуван с екологическите условия, като ще е напълно въглеродно безпристрастен.
 От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната
От 1,5 до 2 милиарда лв. обезщетения за ток и газ дава страната

Средствата ще се обезпечат от Фонда за сигурност на енергийната система

Плановете на вложителите е край втория по огромни град у нас да се създават слънчеви панели със сумарна мощ 1 гигават на годишна база, даде детайлности министърът.

Държавата от своя страна пък щяла да оказва помощ с всички вероятни средства за оптимално лесното осъществяване на плана , даде обещание главата на енергийното ведомство.

Освен това се работило още по план за създаване на цех за произвеждане на акумулатори за предпазване на сила, само че към момента детайлности по тази тематика не се дават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР