Завод Полимери е бил обезкостен. Така цветисто описа ситуацията с

...
Завод Полимери е бил обезкостен. Така цветисто описа ситуацията с
Коментари Харесай

Баневи оставили 18 000 без работа при "обекостяването" на завод "Полимери"

Завод „ Полимери ” е бил „ обезкостен ”. Така цветисто разказа обстановката с източването на предприятието зам.-главният прокурор Иван Гешев, поради което бяха задържани предприемачът Николай Банев и брачната половинка му Евгения.

Именно източването на „ Полимери ” е предмет на досъдебното произвеждане.

„ Предприеятието се придобива през първата вълна на приватизацията. Към този миг страната не е обвързала това с следващ надзор. И няма подобен. Резултатът с „ Полимери ”, имаме данни и за други предприятия, стартира неговото източване и стигаме до искрено рязане на скрап. Резултатът е 1800 души на улицата единствено от това дружество. Имам данни и за други – приказваме за десетки хиляди ориси. Вие публицистите го наричате бандитска приватизация. Това дело ще онагледи точно тази така наречен бандитска приватизация, въпреки че не знам дали приватизация е точната дума ”, разгласи Гешев.

Стана ясно, че в хода на следствието са открити истинските документи на офшорни сдружения, които са били благосъстоятелност на фамилията. Именно това бил един от методите за източване на предприятието. Парите, които трябвало да му бъдат превеждани, в действителност непосредствено отивали в офшорките. Другият вид бил пари на ръка.

Баневи са привлечени като обвинени още и за заграбване и за данъчни измами. Делото обгръща интервала 2010-2018. Иначе Специализираната прокуратура е почнала работа по случая преди два месеца след сигнал от Групово дело „ Национална полиция ”. След това са обновени още 4 каузи, водени в разнообразни прокуратури в страната. До тогава въпросните каузи са били " против незнаен причинител ", обясниха от прокуратурата.

На въпроса за какво тъкмо в този момент се стига до това следствие, Иван Гешев изясни, че сега има чудесно взаимоотношение на прокуратурата и другите способени институции.

" Другата причина е, че Специализирана прокуратура има пълномощия в цялата страна. До този миг сътрудниците са имали обособени части от пъзела, които в този момент можем да сглобим ", сподели зам.-главният прокурор.

От прокуратурата и полицията потвърдиха, че при претърсването на имението на Баневи са открити огромен брой скъпоценности и злато, само че това, което е значимо за прокуратурата са точно истинските документи за офшорките, разясни Гешев. Те стояли зад свръхмодерна врата вътре в самия парцел на Баневи за отварянето, на която се наложило да бъде викан отряд " Кобра ", а ключар се мъчил с часове да я отвори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР